5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Canlı bomba paniği Ş.Urfa'ya sıçradı

İstanbul Şişli'de bir canlı bombanın yakalanmasının ardından DTP'lilerin Şanlıurfa'nın tarihi mekanlarından biri olan Balıklıgöl'de bugün açıklama yapacağı duyumu polise hareketli anlar yaşattı. Her gün binlerce yerli ve yabancı turistin geldiği Balıklıgöl'ün yolları geçişe kapatıldı.

DTP'li bir grubun Balıklıgöl'de basın açıklaması yapacağı duyumunu alan Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü alarma geçti. Yaklaşık 500 polis, Balıklıgöl yerleşkesinin belirli bölümlerinde geniş güvenlik önlemi aldı. İstanbul'da dün kadın canlı bombanın yakalanmasını da göz önünde bulunduran Şanlıurfa polisi, Hasan Paşa Camisi girişinde güvenlik önlemini artırdı, erkeklerin, kadınları ve çocukların üzerlerini didik didik aradı. DTP'lilerin basın bildirisi açıklamasına izin vermeyen polis, Balıklıgöl'de Anfitiyatro, Anfitiyatroya giden yolları kapattı. Balıklıgöl'de sadece bir şeritten yayalara yol verilirken güvenlik üst seviyede tutuldu.

Bu arada polis, böyle bir sıkı denetimi vatandaşların can ve mal güvenliği dolayısıyla yaptıklarını belirtti. Şanlıurfa'nın güvenli bir kent olduğunu anlatan yetkililer, tedbir amaçlı kontrollerin yapıldığını sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Ekim 2008 Pazar 16:18:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?