5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Canlı bombanın köyünde sessizlik

İstanbul'un Şişli ilçesinde üzerinde 8 kilo 800 gram patlayıcı ile yakalanan kadın teröristin doğduğu ve büyüdüğü Şanlıurfa'nın Halfeti ilçesine bağlı Saylakkaya köyünde sessizlik hakim.

Edinilen bilgiye göre, Şanlıurfa'nın Halfeti ilçesine bağlı Saylakkaya köyünde 1974 yılında dünyaya gelen H.İ., ilçedeki ilk ve ortaöğreniminin ardından kazandığı üniversiteyi yarıda bırakarak terör örgütü PKK saflarında yer aldı. Emekli bir öğretmenin kızı olan H.İ.'nin, 5 kız kardeşin en büyüğü olduğu öğrenildi. Terör örgütünden ayrıldığı ileri sürülen H.İ., İstanbul'da 2003 yılında tanıştığı S.İ. ile evlendi. 8 aylık hamile olduğu iddia edilen H.İ., İstanbul'da iki gün önce üzerinde 8 kilo 800 gram patlayıcı ile yakalandı.

Bu arada, H.İ.'nin doğduğu köyde oturan amcası M.İ., yeğeninin babası ile birlikte 15 yıl önce Halfeti ilçesinin Saylakkaya köyünden ayrılarak Gaziantep'e yerleştiğini söyledi. H.İ.'nin bir süre önce terör örgütüne katıldığını ve daha sonra ayrıldığını iddia eden M.İ., yeğeninin canlı bomba olduğunu da gazetecilerden öğrendi. Konu ile ilgili olarak kameralara konuşmayacağını kaydeden M.İ., yeğeninin kandırıldığını savundu.

Öte yandan, H.İ.'nin doğup büyüdüğü köyün sakinleri, olayla ilgili konuşmak istemediklerini söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Ekim 2008 Pazartesi 19:09:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?