5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Çaresizliğin resmi

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde geçtiğimiz günlerde hazine arazisi üzerinde bina yaptıkları gerekçesi ile evleri yıkılan ev sahipleri, devletten ve hayır sahiplerinden yardım bekliyor.

Evlerinin yıkılmasının ardından ortada kaldıklarını, çocukları ile çok zorluk çektiklerini dile getiren mağdur aileler, devletten ve hayır sahiplerinden kendilerine uzanacak yardım eli beklediklerini söylediler.

Evlerinin kaçak yapı olduğundan dolayı yıkıldığını, ancak şimdi perişan durumda olduğunu söyleyen ev sahiplerinden Abdulvahap Akdoğan, "Evlerimiz kaçak yapı olduğu için yıktırıldı. Ancak bizler çoluk çocuğumuzla ortada kaldık. Birilerinin bize yardım etmesi lazım. Valimize ve İlçe Kaymakamına sesleniyorum. Bizlere yardım edin. Çok mağdur olduk. Varımızı yoğumuzu bu eve verdik. Bu evde devlet tarafından yıkıldı. Evimin eşyalarını komşulara ve akrabalara bıraktım. Artık ev yapacak gücüm kalmadı. Hayır sahipleri bizlere yardım etsin, devlet büyüklerimizden destek bekliyoruz" dedi.

Evi yıkılan mağdurlardan Ahmet Şit ise, "Yıkılan ev benim 20 yıllık birikimimi götürdü. Artık ben hayatta ev yapamam. Evim yıkılınca dünyam da yıkıldı. Bu evi etimle tırnağımla kazandım. Şu anda bu evden dolayı 35 bin TL borçlanmış durumdayım. 6 çocuğumla ne yapacağım şaşarmış durumdayım. Evimin eşyalarını akrabalar ve komşulara bıraktım. Evim yıkıldı, yüreğim yanıyor, konuşamıyorum. Yetkililerden yardım bekliyorum" diye konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 9 Ağustos 2009 Pazar 12:16:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?