5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Çatak'ta tuvalet sorunu

Bozova ilçesine bağlı Çatak tesislerinde bir süre önce çözülen tuvalet sorunu ziyaretçilerin fazla oluşundan dolayı sürüyor.

Hafta sonu ziyaretçi akınına uğrayan Bozova Çatak tesislerinde tuvalet sorunu yaşadıklarını belirten vatandaşlar, "Daha önceleri 4 portatif tuvalet yetersiz gelince Kaymakamlık devreye girdi ve ek yaptı. Yapılan ek tuvaletler bile yetersiz kalıyor. Çünkü hafta sonları oldukça kalabalık oluyor. Şanlıurfa'da aşırı sıcaklar mesire yerlerine ilgiyi önemli ölçüde arttırdı. Hafta sonu en çok tercih edilen yerlerden biri de Bozova Çatak tesisleridir. Tuvalete gitmek için her zaman 10 kişi sırada bekliyor. Daha önce Kaymakamlık devreye girerek ek tuvalet yaptırmıştı ama yine de yetersiz kalıyor" dediler.

Bozova Kaymakamlığı'nın sorumluluğunda olan Çatak tesisleri her hafta sonu yüzlerce kişinin akınına uğruyor. Tesiste tuvalet sorunu ile karşı karşıya kaldığını belirten vatandaşlar, "Baraj kıyısında bulunan Çatak tesislerini doğal güzellikleri nedeniyle tercih ediyoruz. Tesiste bazı eksiklikler var. Portatif tuvaletler ihtiyaca cevap veremiyor. Yetkililerden önlem almalarını istiyoruz" diye konuştular.

Bu arada, yetkililer ise yapılan şikayetleri dikkate aldıklarını belirterek, "Buranın temiz tutulması konusunda sadece bize değil, vatandaşlarımıza da görev düşüyor" dediler.

Geçen yıl da aynı şikayetlerin gelmesi üzerine Kaymakamlık 6 portatif tuvaleti elden geçirip hizmete açmıştı. Bozova Kaymakamlığı yetkilileri, tesise her hafta sonu başta Şanlıurfa ve Adıyaman'dan, çevre ilçelerden yüzlerce ziyaretçi geldiğini söylediler. Yetkililer, mesire alanı yerinde olması gereken her şeyin olduğunu belirterek, vatandaşların da temizlik konusunda gereken hassasiyeti göstermesi gerektiğini hatırlattılar.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Temmuz 2008 Salı 09:51:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?