5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

ÇATOM kadınların büyük emeği

Şanlıurfa'da bulunan Çok Amaçlı Toplum Merkezi'nde (ÇATOM) bayanlarının yaptığı keçe çalışmaları göz kamaştırıyor.

Başbakanlık Bölge Kalkınma İdaresi Bölge Müdürlüğü (BKİ) bünyesinde kurulan ÇATOM, kadınlarının hazırladığı projeler ve çalışmalar büyük beğeni topluyor. ÇATOM'da bayanlara yönelik verilen keçe kursları, bayanların bilgilenmeleri kadar para kazanmalarını da sağlıyor.
Geçmişten günümüze gelebilen el sanatları ÇATOM kadınlarının parmakları arasında işleniyor. Duygularını büyük bir içtenlikle keçe ile el sanatlarına dönüştüren kadınlar, yaptıkları çalışmalarla göz kamaştırıyor. Özellikle Anadolu geleneğinin vazgeçilmez bir parçası olarak kalmaya devam eden keçe çalışmaları, gelecek kuşaklara aktarılıyor. Şanlıurfalı genç kızlar işledikleri keçe sanatları ile hem duygularını sanata dönüştürüyor hem de ÇOTAM tarafından sağlanan finans kurumları tarafından para kazanıyor.
ÇATOM'da keçe kurslarının yanı sıra bayanlar, iğne oyası, biçki dikiş, el sanatları, kuaförlük, satranç, okuma-yazma, ana sınıfı, bağlama, ev ekonomisi, sağlık eğitimi ve hukuk eğitimi kursları ile duygularını sanata dönüştürüyor.

İha
Yayın Tarihi : 11 Ocak 2009 Pazar 16:44:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?