5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

ÇATOM'da emekler görücüye çıktı

Şanlıurfa'nın Siverek İlçesi'nde Çok Amaçlı Toplum Merkezi (ÇATOM) kursiyerleri bir yıl boyunca yaptıkları el işlerini sergilediler.

Eski Belediye binasında bulunan ÇATOM sergi salonunda düzenlenen serginin açılışına İlçe Kaymakamı Kemal Yıldız, Belediye Başkan Vekili Kemal Mustafa Hivi Abikoğlu ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Serginin açılışını yapan Kaymakam Yıldız, Siverekli kadınların kendi işlerini kurmak için ilçe kaymakamlığının proje hazırladığını belirterek, “SODES kapsamında meslek kurslarını geliştirip, bu kursları yaygınlaştıracağız. Bu kurslardan mezun olan bayanlarımızın kendi işlerin kurmalarına kaymakamlık olarak katkı sunacağız. ÇATOM bünyesindeki kursları bitiren bayanların başvurmaları halinde kendi işlerin kurmaları için de gerekli desteği vereceğiz. Kaymakamlık olarak Siverekli kadınların üretken olup aile bütçelerine katkı sunmalarını sağlayacağız” dedi.

Kaymakam Yıldız ile Belediye Başkan Vekili Abikoğlu daha sonra kursiyerler tarafından hazırlanan sergiyi gezip alış veriş yaptılar. ÇATOM’da açılan serginin bir hafta süreyle açık kalacağı belirtildi.

iha
Yayın Tarihi : 25 Haziran 2009 Perşembe 11:30:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?