3
Mayıs
2024
Cuma
ŞANLIURFA

ÇATOM'dan Ş.Urfalı kızlara gelecek

Şanlıurfa'da Çok Amaçlı Toplum Merkezi'nde (ÇATOM) keçe üzerine işleme ve nakış mesleğini öğrenen Urfalı kızlar, kendi işlerini kuruyorlar.
Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin gelişmesi için uygulamaya konulan GAP'la birlikte bayanların sosyal hayata katılımları arttı. Bölgede kurulan ÇATOM meslek kurslarına alınan bayanlar, iş sahibi olmaya başladı.
Yakubiye Mahallesi'nde açılan ÇATOM'a giderek burada keçe işlemeciliği ve nakış kurslarını tamamlayan Yasemin Bilici, aynı kurumda usta öğretici olarak görev aldı. Daha sonra ÇATOM'dan ayrılan Yasemin Bilici, Yakubiye Mahallesi'nde işyeri açtı. El emeği göz nuru eserlerin satıldığı işyerinde patronluğa soyunan Yasemin Bilici, Urfalı genç kızların eserlerini değerlendireceklerini söyledi.
Şanlıurfa'nın yöresel el sanatları ve dokumalarını iş yerinde satacaklarını belirten Yasemin Bilici, "Şu anda birlikte çalıştığımız 70'e yakın arkadaşın eserleri yeni açılan işyerimizde satılacak. İmkan bulduğumuz takdirde bu ürünlerimizi hem yurt içinde hem de yurt dışında pazarlamayı planlıyoruz" diye konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 16 Şubat 2004 Pazartesi 02:17:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?