5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Cehennem sıcağı

Suriye'ye sınır komşusu olan Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde sıcaklar korkulacak derecede arttı. Termometreler 50 dereceyi buldu.

Şanlıurfa'nın sınır ilçesi olan Akçakale'de sıcaklar 50 dereceyi buldu. Vatandaşlar öğle saatlerinden sonra da kavurucu etkisini sürdüren güneş nedeniyle dışarı çıkmaya çekiniyor. Aşırı sıcaklar nedeniyle son bir haftadır ilçe halkının bunaldığını ifade eden Halil Yılmaz, "Aşırı sıcaklardan dolayı son bir haftadır ilçe halkı olarak çok sıkıntı yaşıyoruz. İlçede hava sıcaklığı 50 dereceyi buldu. Zaten gündüzleri yaşlılar dışarı çıkamıyor. Bizler de dışarı çıktığımızda şapkayla çıkıyoruz. Aşırı sıcaklardan dolayı kimse parka gelmiyor ve bizler de işletmeci olarak çok sıkıntı yaşıyoruz" dedi.

Güneşin zararlı ışınlarından ve aşırı sıcaklardan korunmak gerektiğini belirten uzmanlar ise, saat 10.00 ile 16.00 arasında dışarıya çıkılmamasını, zorunlu olması durumlarda ise şemsiye ve şapkayla dolaşılmasını gerektiği öneriyor. Ayrıca sıcaklardan dolayı terlemenin yaşanacağı buna önlem olarakta bol su ve sıvı tüketilmesini gerektiği vurgulandı. Uzmanlar, özellikle çocuk, yaşlı, hamileler ile kalp ve tansiyon hastalarının sıcaktan korunmaları gerektiğini söyledi.
 

iha
Yayın Tarihi : 8 Temmuz 2009 Çarşamba 13:22:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?