5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Çelik'ten 12. kişisel resim segisi

Anadolu Medeniyetinden Yansımalar adını verdiği 12. Kişisel Sergisini Ankara’da açacağını vurgulayan Çelik Sergi ile ilgili Şunları aktardı. 

TESK ( Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfedarayonu ) Sergi salonun da 27 Ocak 2009 tarihinde 12. Kişisel Sergim için Ankara’da birçok Sivil Toplum Kuruluşunun genel başkanları ile görüşmeler yaptım. Bu sergiyi dört ay önceden programa koydum. Salon içinde gereken girişimlerde bulunup ayarladım. Sergi için alınması gereken tedbirler alıp birçok ulusal basınla haber dışı çeşitli programlar kararı aldım diye aktardı. 

Sergide Şanlıurfa yöresine özgü Çiğköfte ve Mırra ( acı kahve) verileceği öğrenildi. Çelik Anadolu medeniyetinden yansımalar adını verdiği sergisinin amaçlarını öz medeniyetimizin motiflerini ve zenginliklerini resim sanatı ile halkımıza hatırlatmak bu anlamda siyasi merkez olan Ankara’yı da harekete geçirmek olduğunu söyledi. Yağlı boya ve pastel boyadan oluşan 30 tabloyu Şanlıurfa’daki Akademisyen, resim öğretmeni ve sanatçılardan oluşan bir gurubun elemesinden geçirdi.
Serginin tanıtımında Şanlıurfa’ya da geniş yer vereceğini söyleyen ÇELİK hedefinde taşradaki sanatçıların merkez tarafından desteklenmesi, ülke değerlerinin böylece korunması olduğunu söyledi. Böylece ülkemizin başka medeniyetlere bağlı kalmaksızın kendi medeniyetini ve içinde barındırdığı dinamizmini tüm dünyaya tanıtmış olacağız dedi. 

Yoğun bir katılımın beklendiği sergiye destek veren Memur-Sen Genel başkan yardımcısı Ahmet KAYTAN ve Sağlık Sen Genel Başkanı, Memur-sen genel Sekreteri Mahmut KAÇAR, Şanlıurfa Vakfı genel Başkanlığına, Anadolu Gençlik Derneği Genel Başkanlığına, Öğ-der Genel Başkanlığına, Işık Yıldız Eczanesine, Özel Birikim Lisesine ve Ekinciler Tekstile şimdiden teşekkürlerini iletti.

Mehmet Guli Aslan/ Şanlıurfa KENTHABER
Yayın Tarihi : 20 Ocak 2009 Salı 20:41:13
Güncelleme :23 Ocak 2009 Cuma 15:07:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?