5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Cenazede gözyaşları sel oldu

Şanlıurfa'nın Hilvan ilçesinde Atatürk Baraj Gölü'nde boğularak hayatını kaybeden 7 kız köylerinde toprağa verildi.


Hilvan ilçesi Atatürk Barajı gölünde boğularak hayatını kaybeden 7 kişinin cenazeleri Hilvan Devlet Hastanesi morgundan alınarak ikamet ettikleri Aşağı Çatak köyüne cenaze aracı ve ambulanslarla getirildi.

Cenaze aracı ve ambulansın köy mezarlığına girmesiyle birlikte ağıt sesleri yükseldi. Köydeki cenaze törenine Vali Yusuf Yavaşcan, DTP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici, Hilvan Kaymakamlığı'na vekalet eden Siverek Kaymakamı Seddar Yavuz, Sütak ailesinin yakınları ve çok sayıda kalabalık katıldı.


Cenaze aracı ve ambulanslarda bulunan kızların cenazelerinin yüzleri yakınlarına gösterildi. Kadınlar, gölette boğulan en küçük kız olan 6 yaşındaki Esra için ağıt yaktı. Kadınlar birbirlerine sarılarak "Esra Esra" diye ağıtlar yakarken, zaman zaman fenalık geçirenler de oldu. Kimi cenazeler tabutta kimileri ise ceset torbası içerisinde getirildi. Omuzlarda taşınan cenazeler için daha sonra köy imamı tarafından toplu namaz kıldırıldı.


Ağıt seslerinin yükseldiği köyde, jandarma da geniş güvenlik önlemi aldı. Bu arada, köy sakinlerinden bir vatandaş, olaydan duyduğu üzüntüyü belirtirken, Hilvan ilçesinde su olmadığı için kızların gölette halı yıkadığını söyledi.

Yaşanan susuzluk yüzünden genç kızların gölette halı yıkamaya gittiğini belirten bir vatandaş, "Susuzluk yüzünden ben de giderim" dedi.

İha
Yayın Tarihi : 7 Eylül 2007 Cuma 18:36:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?