30
Nisan
2024
Salı
ŞANLIURFA

Cep kuyruğu isyan ettiriyor

İthal telefonların bolca bulunduğu Şanlıurfa'da vatandaşlar kaçak olan cep telefonlarını kaydettirmek için telefon bayilerine akın etti.

Kayıt dışı cep telefonlarını sisteme dahil etmek isteyen vatandaşlar, abone merkezleri önünde uzun kuyruklar oluşturmaya başladı. 13 Aralık'a kadar kaçak olarak kullanılan cep telefonlarını kayıt yaptırmak için saatlerce GSM bayileri önünde uzun kuyruklar oluşturan vatandaşlar, bu sürenin uzatılmasını istedi.

Aşırı kalabalık nedeniyle kısıtlı hizmet veren GSM bayileri ise Şanlıurfa'da yeterli bayi olmaması nedeniyle vatandaşa hizmet sunamadıklarını, kendi satışlarını durdurduklarını belirtti. GSM bayisi Hasan Avşaroğlu, "Şanlıurfa'da 3 şubemiz var. Cep telefonu kaydı için yoğunluk yaşanıyor. Oldukça yoğun bir talep var. Bu uygulamada devlet yaklaşık 5 milyar dolar gelir bekliyor. 13 Aralık olarak açıklanan sürenin uzatılmasını istiyoruz. Çünkü bu kayıtları yaptırabilmek için bütün cep telefonu satışlarını durdurduk" diye konuştu.

Şanlıurfa'nın ayaklı cep telefon borsasında ikinci el cep telefonu satan vatandaşlar, bu uygulamaya karşı çıkarak, "Bizler geçimlerimizi bu ikinci el ve kaçak cep telefonları sayesinde sağlıyoruz. Şimdi bu telefonlar iptal olursa elimizde kalacak" dediler.

.
Yayın Tarihi : 9 Aralık 2005 Cuma 15:28:27
Güncelleme :9 Aralık 2005 Cuma 16:25:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?