5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Cep telefonu satışları geriledi

3G teknolojisine sahip cep telefonlarının piyasaya çıkma beklentisi eski nesil cep telefonlarına olan talebi azalttı.

3G teknolojisinin cep telefonlarında hayata geçirilmesi, eski nesil cep telefonlarına olan rağbeti azaltınca cep telefonu satıcılığı yapan esnaf zor günler geçirdiklerini dile getirdiler.

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde yaklaşık olarak 10 yıldır cep telefonu satıcılığı yapan Nizamettin Beşkat, "Yaklaşık 10 yıldır cep telefonu satıcılığı yapıyorum. Özellikle son aylarda cep telefonları satışlarımızda önemli oranda azalma meydana geldi. 3G teknolojisinin cep telefonlarına taşınması, eski nesil cep telefonu kullanıcılarının 3G teknolojisine sahip cep telefonlarını tercih etmeleri cep telefonlarına rağbeti iyice azalttı. Kısa bir süre sonra 3G teknolojisine sahip cep telefonlarının piyasalara tamamen hakim olma beklentisi işlerimizi çok kötü etkiledi.

Bunun yanı sıra şu sıralar Çin menşeli 3G cep telefonlarının da piyasaya çıkması beklenmektedir. Büyük bir kısmı kaçak olarak yurda sokulan Çin malı cep telefonlarının kalitesiz ve yetkili servislerinin olmayışı nedeniyle, cep telefonu kullanıcıları mağdur durama düşmektedirler. Bu konuda cep telefonu kullanıcılarının cep telefonu alırken mağdur duruma düşmemeleri için garanti belgesi ve Telekominikasyon belgeli cep telefonlarını tercih etmeleri gerekmektedir” dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 31 Mayıs 2009 Pazar 16:23:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?