5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Çeşmeden medet umuyorlar

Viranşehir ilçesi sakinleri, Eyyüp Nebi beldesinde bulunan Hz. Eyyüp Peygamber'in hanımı Hz. Rahime'nin türbesinin bulunduğu bahçedeki çeşmeden medet umuyor.

Viranşehirli vatandaşlar, önce Hz. Eyyüp ve Hz. Elyasa ile Hz. Rahime'nin türbesini ziyaret ediyor. Türbe ziyaretinin ardından da bahçede bulunan çeşmeye akın ediyorlar. Hz. Rahime'nin türbesinin bulunduğu bahçede üzerinde, "Besmeleyle iç suyu, bu suda bul şifayı" yazılı çeşmeden su içtikten sonra iki çeşmenin arasında bulunan oyuktan geçerek dilek tutuyorlar. Çeşmenin ortasında bulunan oyuktan geçenin dileklerinin gerçekleştiğine inandıklarını söyleyen vatandaşlar, "Çocukların öksürüğüne iyi geldiği söyleniyor. Deneyenler var. Bazı bayanlar kısmetlerinin açılması için oyuktan geçiyor ama inanmıyoruz. Bu oyuk çocukların öksürüklerine iyi geliyor. Bu oyuktan geçmek sevaptır. Buranın şifalı olduğuna inanıyoruz. Büyüklerimiz öyle diyor. Bir yıl boyunca çekilen darlığın geçmesine iyi geliyor" dedi.

Bu arada, bazı alimler ise bu iki çeşmenin ortasında bulunan oyuktan geçmenin batıl inanç olduğunu söyledi.

Eyyüp Nebi Belediye Başkanı Mustafa Çiftçi ise bazı vatandaşların beldede bulunan sabır taşının parçalarını ve altındaki toprakları alıp eve götürdüklerini belirterek burayı zaman zaman ziyarete kapattıklarını belirtti.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Ekim 2008 Salı 13:24:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?