3
Mayıs
2024
Cuma
ŞANLIURFA

Ceylanpınar peyniri Avrupa'ya açıldı

CEYLANPINAR'DA ÜRETİLEN PEYNİR AVRUPA VE AMERİKA'YA İHRAÇ EDİLİYOR

Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TİGEM) Şanlıurfa'nın Ceylanpınar İşletme Müdürlüğü'nde koyun sütünden imal edilen Erzincan tipi tulum peyniri Türkiye pazarının yanı sıra Amerika ve Avrupa'ya da ihracat ediliyor.

Ceylanpınar Tarım İşletmesi yerleşkesinde yer alan Hamdiağaoğulları Anonim Şirketi Süt Fabrikasında yüzde 100 koyun sütünden üretilen Erzincan tipi tulum peyniri, dünya pazarında yerini aldı. Koyun sütünden imal ettikleri Erzincan tulum peynirinin dünya kalitesinde olduğunu dile getiren Hamdiağaoğulları Anonim Şirketi Süt ve Süt Ürünleri Teknikeri Ahmet Erol, "Yüzde yüz koyun sütünden imal ettiğimiz Erzincan tulum peynirini iç piyasa dışında, Avrupa ve Amerika'ya ihraç etmekteyiz. Tüm süt ürünlerimiz ISO 22000, 9001, 2005 ve 2000 kalite belgelidir. Koyun sütünü peynire dönüştürmeden önce birçok işlemden geçiriyoruz. Yapılan bu işlemlerde koyun sütündeki mikrop oranını yüzde sıfırlık gibi bir orana getirdiğimiz için ürünlerimiz AB standartlarında üretilmektedir. İmal edilen tüm ürünlerimiz her türlü hijyen testinden geçmektedir. Süt ürünlerimiz kendi fabrikamız içerisinde bulunan son model cihazlar ile laboratuar ortamında mikrobiyolojik testlerden geçmektedir" dedi.

Hamdiağaoğulları Anonim Şirketi ortağı ve yönetim kurulu üyesi olarak görev yapan Yusuf Ulukaya ise, "Şimdilik, Türkiye iç pazarı dışında Amerika ve Avrupa ülkelerine ihracat yapmaktayız. Hedefimiz, en kısa sürede tüm Dünya ülkelerine koyun sütünden imal ettiğimiz, Erzincan tipi tulum peynirini ihraç etmektir" diye konuştu.

Fabrikada, günlük süt işleme kapasitesinin 30 ton civarında olduğu belirtilirken, her ay 200 ton peynir üretme kapasitesi bulunuyor. Üretilen peynirler Avrupa ve Amerika'ya gönderilerek yıllık 2 milyon dolar girdi sağlanıyor.

CEYLANPINAR'DA ÜRETİLEN PEYNİR AVRUPA VE AMERİKA'YA İHRAÇ EDİLİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 2 Şubat 2010 Salı 10:08:00
Güncelleme :2 Şubat 2010 Salı 20:50:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?