5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Ceylanpınar sınır kapısı istiyor

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde, Türkiye'nin Suriye ile sınır kapısı bulunmasına rağmen ilçe halkı, kapının açılmasını istiyor.

Türkiye'nin Suriye Arap Cumhuriyeti ile sınır komşusu olmasına rağmen, ilçedeki sınır kapısının açık olmaması ilçe halkının tepkisini çekiyor. Suriye Arap Cumhuriyeti'nin Rasulayn ilçesine komşu olan Ceylanpınar'daki halk, kapının açılmasını istiyor. Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde ile Mardin'in Nusaybin ilçesinde, sınır kapıları olmasına rağmen, Ceylanpınar'daki kapının kapalı olması ayrı bir tepki daha topluyor.

Sınır kapısının faaliyete geçirilmesi için milletvekillerinin gayret göstermeleri gerektiğini dile getiren ilçe esnafından Aziz Kaya, "Suriye ile sınır kapımızın tam anlamıyla faaliyete geçirilmesi, halinde ilçemizdeki istihdam sorunu büyük bir ölçüde çözülecektir. Oluşturulacak istihdam sonucunda ilçeye girecek olan sıcak para esnafların işlerinin canlanmasına neden olacaktır. Ceylanpınar'ın kurtuluşu için acilen sınır kapımızın açılması gerekmektedir. Bu konuda, sınır kapısının açılabilmesi için bütün Şanlıurfa milletvekillerini ve bürokratları göreve davet ediyoruz" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 7 Mayıs 2009 Perşembe 10:52:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mımar halıl kaya IP: 92.63.15.xxx Tarih : 7.05.2009 12:08:55

İLÇE  MIZDE YAPITIGINIZ FINANSAL COZUMLER ICIN SIZI KUTLAR SAYGILAR SUNARIM İLÇEYE AŞ LAZIM İŞ LAZIM HERKES DUYSUN ARTIK MILLETVEKILLERI GOREVINIZI YAPIN ARTIK YOKSA CEYLANPINARDAN KIMSEYE OY CIKMAYACAK