5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Ceylanpınar susuz kalmayacak

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar İlçe Belediyesi, şehir içme suyu şebekesini beslemek amacıyla 2 yeni su kuyusu daha açtı.

Ceylanpınar Belediyesi, 1996 yılında İller Bankası tarafından o günkü nüfus göz önünde bulundurularak yapılan içme suyu projesinin, ilçenin artan nüfusu, yeni imar alanlarının yerleşime açılması ve yaz aylarında artan su tüketimine cevap verebilmek için 2 adet yeni su kuyusu açtı.

Kepes Tepesi mevkiinde 1 dekarlık alanda kazılan yeni kuyularda 200 metre derinlikten, 12,5 inç çapında genişlikte saniyede 60 litre su çıkarılıyor. 2004 yılından sonra ilçede yaşanan su sıkıntısını gidermek amacıyla şehir içme suyu şebekesini yenilediklerini dile getiren Ceylanpınar Belediye Başkanı İsmail Arslan, yeni açılan kuyuların açılışında yaptığı açıklamada, "Hem enerji tasarrufu hem de daha kaliteli ve bol su vermek amacıyla bu yeni iki kuyuyu kazdık. Bu iki yeni kuyumuz şehir içme suyu şebekesini besleyecek. İleriyi düşünerek açtığımız bu kuyular sayesinde gelecekte de Ceylanpınar'da herhangi bir su sıkıntısı olmayacak" diye konuştu.

Arslan, yeni kuyuların Ceylanpınar'a hayırlı olmasını dilerken, kaçak ve gereksiz su kullanımı konusunda da uyarılarda bulundu.
 

iha
Yayın Tarihi : 15 Ağustos 2009 Cumartesi 14:44:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?