5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Ceylanpınar tapulanıyor

Ceylanpınar Belediyesi modern bir kent yapma projesi kapsamında ilk adımı atıyor.

İlçenin Ankara Mahallesi'nde uzun süredir yapılan tapulama çalışmaları sonuçlandı.

Ceylanpınar ilçesinde 1976 yılında yapılan kadastro çalışmalarında ilçenin ancak yüzde 10'luk kısmı tapulanmıştı. Kalan yüzde 90'lık kısmı ise hazine arazisi olarak tapu kaydına işlenmişti. 2001 yılında kabul edilen 4706 sayılı yasa gereğince ilçenin Ankara Mahallesi sınırları içerisinde bulunan, mülkiyeti hazineye ait ve 2000 yılından önce üzerinde yapılaşma olan 193 adet kadastro parseli, 4706 sayılı yasanın 5. maddesi gereğince, üzerinde toplu yapılanma olan hazineye ait taşınmaz mallar, öncelikle yapı sahipleri ile bunların kanuni veya akdi haleflerine satılmak ya da genel hükümlere göre değerlendirilmek üzere, metrekare birim değeri üzerinden belediyelere devredilmişti.

Devredilen parsellerin bir çoğunda üzerinde fazla konut olması ve imar planına göre yola tecavüzlü olması, bu parsellerde bulunan şahısların ileride birbirleri ile veya belediye ile problem yaşamalarına neden oluyordu.

Belediye Başkanı İsmail Arslan, "Bu tür sorunların oluşmaması için ve hemşehrilerimizin mağdur olmaması düşüncesiyle Ceylanpınar Belediyesi olarak 3194 sayılı imar kanunun 18. madde uygulaması yapılarak Ankara Mahallesi'ndeki parsellerin hepsi müstakil ve başka parsellerle sorunu olmayan temiz parseller haline getirilmiştir. Böylelikle yapılan çalışma ile bütün parseller ifraz veya tevhit işlemine gerek kalmaksızın, imar adaları içerisinde müstakil imar parselleri olmuştur. Tapuların dörtte biri peşin, geri kalanı da taksitle dağıtılacaktır. Ayrıca sekiz ay içerisinde belediyeden alınmayan tapular, hazineye tekrardan devredilecektir" dedi.

.
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2008 Pazartesi 12:30:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?