4
Mayıs
2024
Cumartesi
ŞANLIURFA

Ceylanpınar'a güneş gözlem evi

ALMANLAR CEYLANPINAR'DA GÜNEŞ GÖZLEM EVİ KURDU

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde Almanların Özel Danışmalık Şirketi Lahmeyar, güneşin enerjisinin etkisini ölçmek amacıyla gözlem evi inşa etti.

Ceylanpınar Tarım İşletmesi yerleşkesi üzerine kurulan istasyonda, güneş enerjisi panelleri sayesinde elde edilen güneş enerjisinin gücü ve rüzgarın saatteki hızı gözlem istasyonuna yerleştirilen uydu sisteminin vasıtasıyla Almanların Lahmevar gözlem istasyonuna aktarılmaktadır. Test aşamasının yaklaşık 1 yıl süreceğini ifade eden Ceylanpınar Kaymakamı İlker Özerk Özcan, "Ceylanpınar ilçesi, yeraltı kaynakları ile zengin olduğu kadar, yerüstü kaynakları ile de zengin bir ilçemizdir. Alternatif enerji

olan güneş enerjisi ve rüzgar enerjisini dünyanın bir çok ülkesine kullanılmaktadır. Almanların özel danışmanlık şirketi Lahmevar ilçemize kurduğu istasyon ile ilçemizdeki güneş enerjisi ile rüzgar enerjisinin gücünü ölçmektedir. Sonuçlar istenilen düzeyde olursa özel Alman şirketi Lahmevar, elektrik enerjisini ve rüzgar enerjisi ile ilgili yatırım yapmak isteyen şirketlere Ceylanpınar ilçesindeki, mevcut güneş enerjisinin kullanılabilir gücü hakkında bilgiler verecek" dedi.

ALMANLAR CEYLANPINAR'DA GÜNEŞ GÖZLEM EVİ KURDU
İHA
Yayın Tarihi : 21 Ocak 2010 Perşembe 10:36:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?