19
Nisan
2024
Cuma
ŞANLIURFA

Ceylanpınar'a havan topu!

Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesinin sınırındaki Suriye’nin Resulayn ilçesinde PKK’nın kolu olan YPG güçleriyle El Kaide’nin uzantısı olan El Nusra güçleri arasında dün akşam saatlerinde çatışma çıktı.

Çatışmalar sırasında iddiaya göre El Nusra tarafından atılan bir havan topu mermisi, Ceylanpınar’ın Cumhuriyet mahallesindeki evin bahçesine düştü.Meydana gelen patlamada 45 yaşındaki Şükrü Kahraman hayatını kaybetti, oğulları 12 yaşındaki Mehmet ve 24 yaşındaki Ahmet ise yaralandı.

Büyük tedirginliğin yaşandığı olay sonrası sınır hattında önlemler en üst düzeye çıkarılırken yaralılar Şanlıurfa’ya sevk edildi. Patlamanın ardından yaklaşık 200 kişilik grup, kaymakamlık önünde toplanarak olayları protesto etti. “Hükümet istifa” ve “Yeter artık” sloganları atan grubu, polis gaz bombası ve tazyikli suyla dağıttı. Olayların ardından Ceylanpınar’a çok sayıda güvenlik gücü sevk edildi. Ceylanpınar’da ise tedirginlik sürüyor.

16 Temmuz tarihinden itibaren yaşanan çatışmalarda seken kurşunlardan Mahsun Ertuğrul (17) ve Mehmet Gündüz (16) hayatını kaybetmişti.

...
Yayın Tarihi : 27 Temmuz 2013 Cumartesi 09:29:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?