5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Ceylanpınar'a uydu takibi

Şanlıurfa İl Çevre ve Orman Müdürlüğü, Harran Üniversitesi ve Ortadoğu Teknik Üniversitesi ile ortaklaşa yürütülen Ceylanlar'ı uydu gözetiminde takibi yapılacak.

Şanlıurfa İl Çevre ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Dünyada nesli tükenmek üzere iken koruma altına alınan ceylanlar (Gazella subgutturosa), İl Çevre ve Orman Müdürlüğünce 2005 yılında doğal ortamlarına bırakılmıştı.

86 adet bırakılan ceylan sayısı bugün yüzlerle ifade edilebilir. Kızılkuyu Yaban Hayatı Geliştirme Sahası ve çevresinde bulunan ceylanların yaşamları ile ilgili bilimsel araştırmalar da sürmektedir. Bu kapsamda Müdürlüğümüz, Harran Üniversitesi ve Ortadoğu Teknik Üniversitesi ortaklaşa sürdürülen proje gereği 8 adet ceylana GPRS uydu takip sistemi takıldı. Bu sistemin Ceylanların yaşam şekilleri ile ilgili ayrıntılı bilgiler sunması beklenmektedir. Genetik incelemeleri süren ceylanlar hakkındaki bu güne kadar bilinmeyenlerin aydınlığa kavuşması için, örnek ceylanların hareketleri GPRS sistemi ile uydudan takip edilecek. Ceylanlar artık dağlarda uydu gözetiminde gezecekler" denildi.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Aralık 2008 Pazartesi 17:54:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?