5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Ceylanpınar'da domuz gribi alarmı!

CEYLANPINAR İLÇESİNDE DOMUZ GRİBİ ALARMI

Şanlıurfa'da 12 kişide görülen domuz gribi vakası nedeniyle Ceylanpınar Devlet Hastanesi Acil Servisinde görev yapan sağlık personelleri domuz gribi için gerekli tedbirleri aldı.

Şanlıurfa'da 12 kişide domuz gribi virüsü görülmesi üzerine Ceylanpınar ilçesinde bulunan sağlık kuruluşlarını harekete geçirdi. İlçe Devlet Hastanesi'nde ve sağlık ocaklarında görev yapan sağlık çalışanları domuz gribi virüsüne karşı koruyucu maske ve hijyenik eldiven kullanmaya başladı. Özellikle, Ceylanpınar Devlet Hastanesi Acil Servisinde oluşan hasta yoğunluğu nedeniyle, hastane yetkilileri bir takım önlemler aldı.

Hastane personelinin domuz gribine karşı koruyucu önlem olarak eldiven ve koruyucu maske takmaya başladı. Sağlık personelleri el ile de bulaşabilen domuz gribine karşı olarak ellerini her türlü virüsü karşı koruyan antibakteriyal sıvı jel kullandıklarını dile getirdiler.

Yetkililer, Ceylanpınar ilçesinde şimdiye kadar domuz gribi şüphesiyle hiç bir vatandaşın sağlık kuruluşuna müracaatta bulunmadığını belirterek, "Domuz gribi diğer grip türleri gibi ilk olarak yüksek ateş ve halsizlik ile başlıyor. Daha sonra şiddetli öksürük, eklem ağrıları, boğaz ağrıları, iştahsızlık, üşüme gibi belirtiler görülüyor bunların dışında kusmaya ve ishale neden olabiliyor. Yaygın grip tipleri, genelde yaşı ilerlemiş insanları hedef alırken domuz gribinde ise ölümcül seyreden vakalar daha çok 25-45 yaş arasındaki vatandaşlarda görülüyor" dedi.

CEYLANPINAR İLÇESİNDE DOMUZ GRİBİ ALARMI
İHA
Yayın Tarihi : 29 Ekim 2009 Perşembe 09:57:04
Güncelleme :29 Ekim 2009 Perşembe 10:49:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?