5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Ceylanpınar'da DTP kongresi

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar DTP İlçe Teşkilatı'nın 2. Olağan kongresi partililerin yoğun katılımı gerçekleştirildi.

DTP ilçe teşkilatı binasında gerçekleştirilen 2. Olağan kongresi partililerin yoğun ilgi göstermesi nedeniyle ilçe teşkilatı binası yetersiz kaldı. Parti binasındaki kongreye DTP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici, İl başkanı İbrahim Ayhan, Ceylanpınar Belediye Başkanı İsmail Arslan ve partililer katıldı.
DTP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici kongrelerinin demokratik bir ortamda gerçekleştiğini belirterek, "Bütün zorluklara rağmen Ceylanpınar halkı büyük bir demokratik duruş sergileyerek Ceylanpınar ilçesinde DTP iki dönemdir belediye başkanlığı seçimini kazanmıştır. Bundan ötürü Ceylanpınar halkını kutluyorum" dedi.

DTP İl Başkanı İbrahim Ayhan ise, "Partimiz 29 Mart 2009 seçim çalışmalarında büyük bir başarı sağlamıştır. Partimiz son süreçte bir çok siyasal baskılara maruz kalarak bir çok arkadaşımız gözaltına alınmıştır. Partimize karşı yapılan saldırılara en güzel cevap 2. Olağan kongrelerimizde yaşanan demokratik tavır ve halkımızın kongrelere göstermiş olduğu yoğun ilgidir" diye konuştu.

Toplam 107 delegenin oy kullandığı kongrede, tek listeyle seçime gidildi. Seçimi tek listeden giren eski ilçe başkanı Selahattin Kaya yeniden ilçe başkanlığına seçilirken, yönetim kurulu üyeliklerine ise Aslan Kahraman, Zeki Demir, Cemil Tuncer, Fesla İleri, Şükrü Kahraman, Mehmet Bulut getirildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 12 Haziran 2009 Cuma 18:10:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?