5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Ceylanpınar'ın doktor sıkıntısı

İl merkezine en uzak ilçelerinden birisi olan Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde uzman ve pratisyen doktorların ilçede yeterli seviyede olmayışı ilçe halkını zor durumda bırakıyor.

Şanlıurfa'nın Suriye Arap Cumhuriyeti'ne sınır olan ilçesi Çeylanpınar ilçesinde doktor sıkıntısının olduğunu belirten vatandaşlar, Devlet Hastanesinde yeterli derecede doktorun olmadığını belirtti. Vatandaşlar, "İlçemizde doktor sıkıntısı had safhaya ulaşmıştır. Devlet hastanesi başta olmak üzere, sağlık ocaklarında da doktor sıkıntımız mevcuttur. Özellikle, ilçemizde yeterli branşta uzman doktor olmayışı nedeniyle Şanlıurfa'ya gitmeye mecbur kalıyoruz. Şanlıurfa'ya her gidişimizde yol ücretlerimiz bağlı bulunduğumuz sağlık kuruluşları ödediğinden dolayı devletimize ek masraf oluşturmaktadır. Devlet yetkililerinden tek ricamız bir an önce ilçemize gerekli olan pratisyen ve uzman doktorların atanmasını istiyoruz" dediler.

Bu arada, yetkililer de uzman doktor sıkıntısının yaşandığını belirterek, soruna en kısa sürede çözüm bulacaklarını söylediler.

İha
Yayın Tarihi : 8 Ocak 2009 Perşembe 10:43:24
Güncelleme :8 Ocak 2009 Perşembe 10:58:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?