5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Ceylanpınarlı balıkçılar mutlu

Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesindeki balıkçılar, son günlerde artan balık satışlarından memnun olduklarını dile getirdiler.

Geçen yıl, bölgemizde ve Türkiye’de yaşanan kuraklık nedeniyle, başta balıkçılık sektörü olmak üzere, birçok sektör kuraklıktan önemli ölçüde etkilenmişlerdi. Bu yıl yağış miktarının mevsim normallerinde seyretmesi balıkçılık sektörünün tekrardan canlanmasına neden oldu.

Ceylanpınar ilçesinde yaklaşık 15 yıldır balıkçılık yapan Reşat Albayrak, satışlardan memnun olduklarını belirterek, ”Geçen yıl bölgemizde yaşanan kuraklık nedeniyle, meydana gelen balık sıkıntısı işlerimizi önemli ölçüde etkilemişti. Fakat bu yıl bölgemizin yeteri kadar yağış alması balık bolluğuna sebebiyet verdiği için, balık fiyatlarında önemli düşüşler meydana gelmiştir. Özellikle, dere kenarlarında ve göl balıklarındaki bolluk fiyatlara önemli ölçüde yaşanmıştır. Gölde ve dere kenarlarında yetişen yayın ve turna balığının kilosunu 5 liradan satışa sunmuş bulunmaktayız. Balık, diğer et ürünlerine nazaran daha ucuz ve sağlıklı oluşundan dolayı müşterilerimiz balık etini tercih etmektedirler. Özellikle balıkta bulunan omega 3 yağı kolesterol hastaları için çok faydalıdır. Bu nedenle tüketicilere balık etini tavsiye ediyoruz” dedi.

Albayrak, önümüzdeki günlerde balık bolluğu yaşanacağından, balık fiyatlarındaki düşüşün kaçınılmaz olduğunu sözlerine ekledi.
 

iha
Yayın Tarihi : 8 Mart 2009 Pazar 13:51:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?