3
Mayıs
2024
Cuma
ŞANLIURFA

Ceylanpınarlılar TİGEM'e yürüdü

CEYLANPINAR'DA 198 İŞÇİNİN ALIMI İÇİN 3 BİN KİŞİ YÜRÜDÜ

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar Tarım İşletmelerine (TİGEM), Ceylanpınar dışından işçi alınmasını istemeyen ilçe halkı, bir araya gelerek yürüyüş yaptı.

TİGEM'e çeşitli dallarda alınacak 198 işçinin tamamına yakınının Ceylanpınar ilçesinden alınmasını isteyen ilçe halkı, ilçenin Dörtyol mevkiinde bir araya gelerek, TİGEM kapısına kadar yürüdü. Yaklaşık 3 bin kişinin katıldığı yürüyüşe, ilçede faaliyet gösteren birçok esnaf kepenk kapatarak destek verdi.

Pankart açarak yürüyüşe geçen kalabalık grup, Ceylanpınar Tarım-İş Sendikası ilçe Başkanı Hasan Ergün, Pınar Esnaf ve Sanatkarlar Kooperatifi Başkanı Halil Kaya, BDP ilçe başkanı Nuri Akan ve parti yöneticileri ile mahalle muhtarları da destek verdi. Dörtyol Merkezinde başlanan yürüyüş, TİGEM giriş kapısına kadar devam etti. TİGEM giriş kapsında toplanan kalabalığa konuşan Ceylanpınar Tarım-İş Sendikası Başkanı Hasan Ergün, işçi alımlarının büyük bir kısmının Ceylanpınar ilçesinden olmasını istedi. Daha sonra Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) ilçe yöneticilerinden Aslan Kahraman bir konuşma yaptı.

Ceylanpınar'ın tek geçim kaynağının TİGEM olduğunu belirten Kahraman, "Ceylanpınar ilçesi ilk kurulduğundan beri tek geçim kaynağı TİGEM olmuştur. 1990 tarihine kadar 7 bin işçinin çalıştığı bu işletmede şu an bin dolayında işçi çalışmaktadır. Ceylanpınar, TİGEM'in 198 işçi alımı olacağını ilk duyduğumuz zaman biraz umutlanmıştık. Fakat, TİGEM'e işçi alımı şartlarını okuyunca hayal kırıklığına uğradık. TİGEM'e işçi alımı konusunda Ceylanpınar halkı lehine düzenlemelerin yapılmasını istiyoruz" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından yürüyüşe katılan grup sessiz bir şekilde dağıldı.

CEYLANPINAR'DA 198 İŞÇİNİN ALIMI İÇİN 3 BİN KİŞİ YÜRÜDÜ
İHA
Yayın Tarihi : 15 Ocak 2010 Cuma 14:12:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?