3
Mayıs
2024
Cuma
ŞANLIURFA

Ceylapınar-Viranşehir yolu yapılıyor

VİRANŞEHİR'DE 50 KİLOMETRE YOL YAPIM ÇALIŞMASI BUGÜN BAŞLADI

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesi ile Ceylanpınar ilçesi yolu arası 50 kilometre yol yapım çalışması bugün başladı.

Viranşehir-Ceylanpınar 4 kilometresinde Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Müfit Yetkin, Karayolları Bölge Müdürü Fuat Soyal, Viranşehir Kaymakamı Erdoğan Kanyılmaz, Ceylanpınar Kaymakamı İlker Özerk Özcan, Ceylanpınar Belediye Başkanı İsmail Aslan, siyasi parti temsilcilerinin katımlıyla yol 50 kilometrelik yolun 20 kilometre yol yapım çalışmasına start verildi. Açılış konuşmasını yapan Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan, "Bu yol çalışması benim için ilginç bir hatıra, Ceylanpınar bizim hasekiye açılan yolumuz. Dolayısıyla buradan Irakla olan Suriye ile olan bağlantımızı da Urfa olarak sağlayacak dolayısıyla uluslar arası özelliği olan bir yol olacak. Bundan sonra Ceylanpınar Kızıltepe ve diğer yollarında yol yapım çalışması olacak" dedi.

Yol yapım çalışmasında Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan'a bilgi veren Karayolları 9. Bölge Müdürü Fuat Soysal ise, "Bu yolun toplam boyu 50 kilometre. Burası yatırım programında olmadığı halde ihale edildi. Yolun ihale edilmeyen diğer 30 kilometresinde köylere hizmet götürme birliği tarafından ihalesi edilirse 1 yıl içinde hepsini bitirmeyi planlıyoruz yolumuz 1A kalitesinde yapılacak. 1 yılda bitirilmesi planlanan yol çalışmasına 7 Milyon TL. bütçe ayrıldı" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan ve protokol üyeleri 50 kilometrelik Viranşehir Ceylanpınar yol çalışmasının startını verdi.

VİRANŞEHİR'DE 50 KİLOMETRE YOL YAPIM ÇALIŞMASI BUGÜN BAŞLADI
İHA
Yayın Tarihi : 2 Eylül 2010 Perşembe 14:27:04
Güncelleme :2 Eylül 2010 Perşembe 16:44:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?