5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Cezaevi fabrika gibi çalışıyor

Şanlıurfa Açık ve Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda açılan kurslar sayesinde cezaevi fabrikayı andırırken, hükümlü ve tutuklular ise yaptıkları çeşitli ürünler ile göz kamaştırıyor.

Hükümlü ve tutuklular, boş zamanlarında sosyal ve kültürel faaliyetlerle, bağlama, giyim, oya, nakış, kalorifer yakıcılığı ve aşçılık gibi kurslara katılarak cezaevinin fabrika gibi çalışmasını sağlıyor. Ayrıca, cezaevinde bulunan kütüphane sayesinde tutuklu ve hükümlülerin kitap okuma alışkanlığı kazanması sağlanıyor.

Adeta bir fabrika gibi çalışan cezaevindeki kurs çalışmaları ile ilgili bilgiler aktaran yetkililer, "Kütüphanemizde 4 bin 617 kitap ve 75 adet dergi bulunmaktadır. Kurumumuzda bulunan hükümlü ve tutukluların topluma kazandırılması, manevi değerlerinin güçlendirilmesi ve sosyal etkinliklerini zenginleştirmek amacıyla konferans, konser ve sosyal faaliyetler aralıksız devam etmektedir. Açık Ceza İnfaz Kurumu atölyelerinde, diğer kamu kuruluşları ve vatandaşların siparişleri üretilerek teslim edilmektedir" dediler.

Cezaevi yetkilileri, önümüzdeki yıl içerisinde, ÖSS hazırlık, girişimcilik, tiyatro, resim, tavukçuluk, süt sığırcılığı, arıcılık, terzilik, dikiş-nakış, ekolojik tarım ve halk oyunları kurslarını açmak için çalışma başlattıklarını belirttiler.

.
Yayın Tarihi : 30 Nisan 2008 Çarşamba 16:20:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?