4
Mayıs
2024
Cumartesi
ŞANLIURFA

Cezaevinde ikinci yangın

13 mahkumun hayatını kaybettiği Şanlıurfa E Tipi Cezaevi'nde yine yangın çıktı.

Koğuşların bulunduğu bölümde saat 18.00 sıralarında çıkan yangın sonrasında 3 itfaiye aracı ile ambulans olay yerine sevkedildi. Çok sayıda tutuklu ve hükümlü dumandan etkilenirken, yaralılar ambulansla hastaneye sevk edildi.

Jandarma anonsuna göre cezaevinde isyan çıktığı öğrenildi. Alınan ilk bilgiye göre ise, yangının cezaevinin çocuk koğuşunda çıktığı belirtildi. İş makinelerinin de cezaevine girdiği öğrenildi.

Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç ile birlikte Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcısı ve Şanlıurfa İl Jandarma Komutanı da cezaevine girerek incelemelerde bulundu.

'CAN KAYBI YOK'
Şanlıurfa Valisi Güvenç, ''Yangının kontrol altına alındığını, can kaybının olmadığını'' açıkladı. Vali şunları söyledi:

''Çocuk koğuşunda başlayan yangın kontrol altına alındı. Can kaybı yok. Her şey kontrol altında. 50 mahkum dumandan etkilendi, çoğunun tedavisi cezaevinde sürüyor.''

'ÇOCUK KOĞUŞUNDA ÇIKTI'
Yangının çıktığı sırada cezaevinde inceleme yapan CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, ''Yangının çocuk koğuşunda çıktığını, çocukların yatakları ateşe verdiğini'' söyledi. Ağbaba, ''bunun bir protesto olduğunu, koşulların düzeltilmesi gerektiğini'' belirtti.

Mahkumların çok kötü koşullarda kaldığı ve sıkıntı çektikleri daha önce aileleri tarafından dile getirilmişti.

POLİS BİBER GAZI SIKTI
Yangın haberinin duyulmasıyla tutuklu yakınları cezaevine akın etti. Bunun üzerine polis ve jandarma bölgede ve cezaevinde güvenlik önlemlerini artırdı. Polis cezaevi dışında toplanan mahkum yakınlarına biber gazıyla müdahale etti.


 

...
Yayın Tarihi : 18 Haziran 2012 Pazartesi 20:19:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?