30
Nisan
2024
Salı
ŞANLIURFA

Cezaevinde korkutan yangın

Şanlıurfa E Tipi Kapalı ve Açık Cezaevi'nde çıkan yangında dumandan etkilenen 1'i itfaiye eri, 4 kişi hastaneye kaldırıldı.

 

Akçakale yolu üzerindeki cezaevinde, tutukluların bulunduğu ''bekleme koğuşu''nda çıkan yangına müdahale eden bir itfaiye eri ile tutuklular Sıtkı Bebe, Ömer Faruk Mermertaş ve Veysel Karakaş dumandan etkilendi.

112 Acil Servis ekiplerince ilk müdahalesi olay yerinde yapılan ve daha sonra ambulansla kentteki çeşitli hastanelere kaldırılan 4 kişinin tedavisi sürüyor.

Bu arada yangını haber alıp olay yerine gelen bazı tutuklu ve hükümlülerin yakınları cezaevi çevresinde toplandı. Polis araçlarından yapılan anonslarda, herhangi bir olumsuzluğun bulunmadığı belirtilip bekleyenlerin dağılması istendi.

YANGIN KONTROL ALTINA ALINDI

Akçakale yolu üzerindeki cezaevinin çocuk koğuşunda akşam saatlerinde duman yükseldiğini gören gardiyanlar, söndürme tüpleriyle yangına müdahale edip itfaiyeden yardım istedi.

Olay yerine gelen ekiplerin müdahalesiyle kontrol altına alınan yangın söndürüldü. Olay yerine sevk edilen ambulanslar, cezaevinin içerisine alındı. Polis ekipleri de cezaevi ve çevresinde önlem aldı.

Bu arada Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu da inceleme yapmak üzere cezaevine geldi. Emniyet Müdürü Likoğlu, gazetecilerin sorusu üzerine bir koğuşta yangın çıktığını ve 2 kişinin dumandan etkilendiğini söyledi.

Şanlıurfa Cezaevi'nde geçen yıl Haziran ayında çıkan yangında 13 mahkum yaşamını yitirmişti.

 

AA
Yayın Tarihi : 25 Şubat 2013 Pazartesi 18:59:00
Güncelleme :25 Şubat 2013 Pazartesi 19:16:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?