5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

CHP'den AIDS skandalına inceleme

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Şanlıurfa'da yaşanan AIDS skandalı ile ilgili çalışma başlatıyor.

4 Haziran'da düzenleyecekleri Tarım Kurultayı çalışmaları için Şanlıurfa'ya gelen CHP heyeti, ilde yaşanan AIDS skandalı ile ilgili Şanlıurfa Devlet Hastanesi'nde incelemelerde bulundu.

Konu ile ilgili açıklama yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Bihlun Tamaylıgil, "Bu olayın bugüne gelene kadar pek çok aşamaları olmuş. Çocuğumuz ne yazık ki Ankara'da ve biz buradaki temaslarla olayın nasıl gerçekleştiğini öğrenmeye çalıştık. Başhekim vekili, soruşturmanın hala devam ettiğini ve detaylı bilgi paylaşımında bulunamayacaklarını söyledi ki, haklıdır. Ancak soruşturma raporu çıkacaktır. Bu konuda ne gibi gelişmelerin yaşandığı ve sorumlulukları olanlar ortaya çıkacaktır. Burada halk sağlığı ve koruyucu sağlık hizmetlerinin ne derece önemli olduğunu vurgulamak istiyoruz. Döndüğümüzde de detaylı bir çalışma yapacağız ve bunu kamuoyu ile paylaşacağız" dedi.

CHP Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Nur Serter ise olayın çok üzcücü olduğunu ifade ederek, "Önce aileye geçmiş olsun dileklerimizi iletmek istiyoruz. Şanlıurfa Devlet Hastanesi isminin ikinci kez böyle bir kan nakli ile anılıyor olmasından da büyük üzüntü duyuyoruz. Burada başlatmış olduğumuz incelemeyi devam ettireceğiz. Bu olay bize hem Şanlıurfa'da halk sağlığı hizmetlerindeki yetersizlikleri hem de genel sağlık hizmetlerindeki eksiklikleri saptama imkanı verdi. Bu konuda birtakım çalışmalar başlatıyoruz ve bu çalışmaların sonucunu Türkiye ile paylaşacağız" diye konuştu.

..
Yayın Tarihi : 1 Haziran 2008 Pazar 14:18:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?