2
Mayıs
2024
Perşembe
ŞANLIURFA

CHP'Li vekil LES Sınavı'nda ecel terleri döktü

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Şanlıurfa Milletvekili Turan Tüysüz, Lisansüstü Eğitim Sınavı’nda (LES) binlerce öğrenci ile birlikte ter döktü.

Tüysüz, dün binlerce kişiyle birlikte 3 saat süren LES’te ter döktü. ÇEAŞ Anadolu Meslek Lisesi’nin 2. katındaki 1 No’lu salonda sınava giren Tüysüz, 3 saat süren sınav maratonunda sayısal ve sözel olmak üzere 160 sorudan 100 soruyu cevaplandırdı.

 Daha önce eğitim gördüğü sosyoloji dalında doktora yapmak istediğini kaydeden Tüysüz sınav çıkışında, "Okumanın yaşı yoktur, ben sosyoloji mezunuyum. Şu an sosyoloji üzerine doktora yapmak istiyorum. Bunun için sınava girdim. Politikaya girdiğimden bu yana bilgilerin bir çoğunu kaybettim. Yine de sınavda soruları cevaplandırmaya çatılıştım. Benim için sınav kolay geçti" dedi.

Öte yandan, CHP milletvekilinin gözetmeni olan Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim üyesi Doç. Dr. Saadettin Görsöz, milletvekilinin sayısal sorularının çözümünde zorlandığı ancak, kopya çekme gibi bir teşebbüste bulunmadığını söyledi.

ş.urfa
Yayın Tarihi : 6 Aralık 2004 Pazartesi 11:41:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?