2
Mayıs
2024
Perşembe
ŞANLIURFA

CHP'li vekilden itiraf: Birşey yapamadık

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Yıldız, samimi itiraflarda bulundu. Yıldız, AKP’nin 8, CHP’nin 3 olmak üzere toplam 11 milletvekilinin Şanlıurfa’ya bir şey kazandırmadığını söyledi.

Sahibi olduğu yerel televizyonda açıklamalarda bulunan CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Yıldız, dünyanın ve hatta Türkiye’nin en büyük sorunlarından birisi olan Atatürk Barajı Sulama Projesi’nin tam olarak hayata geçirilmediğini belirterek, "Suruç-Baziki Projesi’ni halen hayata geçiremedik. Bunun üzüntüsü içerisindeyiz. Gerek muhalefet partisi milletvekilleri olarak gerekse iktidar partisi olan AKP’nin milletvekilleri Şanlıurfa’ya hiç bir şey yapamadık" dedi.

Türkiye’de 70 milyon nüfusun 32 milyonunun tarım ve hayvancılıkla uğraştığını kaydeden Milletvekili Yıldız, AK Parti hükümetinin bu kesimi ihmal ettiğini söyledi. Dünya Ticaret Merkezi’nde AK Parti hükümetinin imza attığını da belirten Yıldız şöyle konuştu:


"Türkiye gelişmiş ülkelerle rekabete giremiyor. Kalkınmış ülkelerde çiftçiye destek veriliyor, maalesef Türkiye’de bu yok. Modern tarımı yakalamış Hollanda 1 dönüm arazide 700 kilo ürün alırken, Türkiye bunu halen yakalayamadı. Türkiye kendini gelişmiş ülkelerin eline bırakmış. Tarım ve hayvancılığı ile kendi kendine yeten ülkemiz, pamuğu dışarıdan ithal ediyor. Pamuk, Şanlıurfa’da 550-600 bin liradan alıcı buluyor. 2 yıl önce pamuğun kilosu 800-850 bin liraydı. O dönemlerde mazotun litresi 900 bin liraydı. Bugün 1 milyon 800 bin lira. 2 yıl önce 1 kilo pamuğa 1 litre mazot alınıyordu. Şimdi 3 kilo pamuk ile 1 litre mazot alınıyor. Bu yıl çiftçimiz taban fiyat açıklandıktan sonra pamuğunu tarlada bıraktı. Çünkü pamuğu kaldırmanın masrafı, kazancından daha fazla geliyor. Bunu meclis gündemine sık sık getiriyoruz. En sonunda Tarım Bakanı çiftçinin mağdur olduğunu söyledi. Meclis kürsüsüne çıktığı zaman da bizlerin çiftçiler üzerinden politika yaptığımızı söyledi. 2 ay önce bir seçim yapıldı ve çiftçilere soruldu. Çiftçilerin yüzde 70’i CHP’ye oy verdi. Türkiye’nin en büyük sorunu tarım ve hayvancılıktır. Türkiye, dünyada kendi kendine yeten ülke konumundayken, şimdi pamuğu ve buğdayı dışarıdan ithal eden ülke konumuna düştü."

ş.urfa
Yayın Tarihi : 17 Kasım 2004 Çarşamba 13:01:45
Güncelleme :17 Kasım 2004 Çarşamba 13:53:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?