8
Mayıs
2024
Çarşamba
ŞANLIURFA

Çiftçi fiyat bekliyor

Şanlıurfa Ziraat Odası Başkanı Halil Dolap, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nın geçen yıllarda hububat için uyguladığı 30 tonluk kotayı kaldırdığını açıkladı. Dolap, Şanlıurfa'da üretilen buğdayın da makarnalık çeşitler arasına alınacağını bildirdi. 

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker'in telefonla arayarak hububatta 30 ton kota uygulamasının kaldırıldığını haber verdiğini kaydeden İl Ziraat Odası Başkanı Halil Dolap, çiftçinin artık elindeki hububatı sınırsız olarak Toprak Mahsulleri Ofisi'ne (TMO) verebileceğini ifade etti. Şehirde üretilen makarnalık buğdayın TMO'nun alımları kapsamına dahil edilerek Şanlıurfa çiftçisine ikinci sevindirici bir haber verildiğini aktarann Başkan Dolap, hububatta bekledikleri fiyatları da almaları halinde bu sezonun çiftçilerin yılı olacağını söyledi. 

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker'in telefon görüşmesi sırasında hububatta istenen fiyat konusunda da görüşlerini sorduğunu kaydeden Dolap, konuyla ilgili olarak yaptıkları araştırmalar ve fiyat teklifini yazılı olarak gönderdiklerini bildirdi. Bakanlığa hububatta maliyetleri göz önüne alarak bir fiyat bildirdiklerini açıklayan Dolap, "Yıllardır hububatta açıklanan fiyat çiftçiyi tatmin etmiyordu. İnşallah bu yıl çiftçinin rahat edeceği bir fiyat belirlenir" dedi. 

Ziraat odası olarak bölge illerinde yaptıkları araştırmalar sonunda buğdayın maliyetini ve açıklanabilecek fiyatı belirlediklerini kaydeden Başkan Dolap, "Maliyet göz önüne alındığında çiftçinin mağdur duruma düşmemesi için prim hariç makarnalık buğdayın fiyatı 425 YKr, ekmeklik buğday 410 YKr, beyaz arpa 280 YKr, siyah arpa 270 YKr olmalıdır. Bu tespitleri bakanlık makamına da faksla bildirdik" diye konuştu.
.
Yayın Tarihi : 26 Mayıs 2006 Cuma 12:01:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?