5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Çiftçi mısır ekimi için hazırlanıyor

Akçakale ilçesindeki çiftçiler, son yıllarda pamukta istedikleri fiyatları bulamayınca alternatif olarak mısır üretimine yöneldiler.

Şanlıurfa'da son zamanlarda ikinci ürün olarak ekilen mısırın pamuk ekimini etkilediği bildirildi. Pamuk eken çiftçilerin bir çoğu ektikleri pamuktan kar elde edemeyince, pamuğun yerine alternatif olarak mısır ekimine başladılar.

Akçakale'de yıllardır çiftçilik yapan Fevzi Kaymaz, "1994 yılından beri, yani Harran'a su geldikten sonra pamuk ekimi yapıyorduk. Pamuk üretimi bölgemizde birinci sırada yer almasına rağmen son zamanlarda mazot, gübre, tohum ve ilaçlara gelen zamlar pamuktaki kar oranını aşırı bir şekilde düşürdü. Çiftçilik yapamaz duruma geldik. Pamuğa alternatif ürünler aradık. Sonunda mısıra karar verdik. İlçede yaygın olan pamuk üretiminden, akaryakıt, gübre, tohum, sulama, çapa ve hasat giderleri sebebiyle vazgeçilmeye başlandı. Çiftçi zarar etmesi sebebiyle yeni ürün arayışına girdi ve çareyi mısır ekiminde buldu. Mısır hepsinden daha hesaplıdır" dedi.

.
Yayın Tarihi : 4 Temmuz 2008 Cuma 11:12:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?