5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Çiftçi tarlasını satıyor

Şanlıurfa'da kuraklık mağduru üreticiler feryat ediyor. Ektiği ürünün karşılığını alamayan borç batağındaki çiftçiler, tarlasını, traktörünü satıyor.
Yaşanan kuraklıktan en fazla etkilenen kesimlerden biri de çiftçiler. Kuraklıktan dolayı ektiği ürünün karşılığını alamayan, bu nedenle kullandığı kredi borçlarını ödeyemeyen üreticiler feryat ediyor. Çiftçiler kuraklık ve izlenen yanlış tarım politikaları, tohumdan gübreye ve mazota kadar tüm girdilerdeki anormal artışların kendilerini perişan etmiş durumda olduğunu söyledi. Maliyeti karşılamak için kredi kullanmak zorunda kalan çiftçiler, ektiği ürünü yok pahasına satmak zorunda kalınca hepten sıkıntıya düştü. Çıkmaza giren çiftçilerin birçoğu traktörünü, tarlalarını, hayvanlarını satılığa çıkardı. Ancak onları alan da yok. Çiftçi ister istemez küçülüyor. Onlar küçüldükçe tarım kesiminde de işsizlik, yoksulluk artıyor.
Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde oturan ve yıllardır bölgelerinde susuzluk olduğunu söyleyen çiftçiler, ektiği mahsulü kuraklıktan dolayı biçemediğini, biçtiğini de satamamaktan şikayetçi. Çiftçiler, “Susuzluk belimizi büktü. Bu yıl da üstüne üstlük kuraklık gelince elimdeki traktörü, tarlayı satmak istiyorum ama alıcı yok" diye de dert yandı.

iha
Yayın Tarihi : 22 Temmuz 2008 Salı 10:38:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?