3
Mayıs
2024
Cuma
ŞANLIURFA

Çiftçi traktörünü satıyor

Hükümetin bu yıl pamuk taban fiyatını düşük açıklamasının ardından, Şanlıurfalı çiftçiler traktörlerini satmaya başladı.

Şanlıurfa Ziraat Odası Başkanı Halil Dolap, hükümetin bu yıl verilen pamuk taban fiyatının çok düşük olduğunu ve pamuğun çiftçinin elinde kaldığını belirtti. Pamuğun, bir bölümünün halen tarlada olduğunu belirten Şanlıurfa Ziraat Odası Başkanı Halil Dolap, "Taban fiyat çiftçiyi bitirdi. 600 bin lira taban fiyat verildi fakat pamuk piyasada 450 bin liradan alıcıyı zor buluyor. Şanlıurfa Oto Galericiler Sitesi traktörle dolup taştı. Herkes traktörünü satıyor. Gelecek yıl hiç kimse pamuk ekmeyecek. Çünkü yıllardır GAP’ta pamuk eken çiftçilerin dili yandı. Gelecek yıl nasıl olacak, bunu da zaman gösterir. Çiftçinin bu yıl hükümetten çektiğini hiç kimse çekmedi. Bunu ancak çiftçi olan anlar" dedi.

Galerici Mehmet Badıllı, günde 5-10 çiftçinin traktörünü satmaya geldiğini belirterek, "Traktör satan çok, alan yok. Milletin cebinde para yok ki traktör alsın. Zaten traktör çiftçinin işine yarıyor. Çiftçi traktörünü sattıktan sonra kim alacak? Oto galerisinin içerisi traktörlerle dolup taştı. Bu yıl yaşanan sıkıntı gibi hiç bir zaman sıkıntı yaşamadık. Çiftçi para bulamadığı için bundan biz de etkileniyoruz" diye konuştu.

ş.urfa
Yayın Tarihi : 8 Aralık 2004 Çarşamba 12:25:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
RAMAZAN BULUT IP: 85.102.112.xxx Tarih : 27.12.2005 16:10:07
BADILLI BEYİN SÖYLEDİKLERİNE AYNEN KATILIYORUZ,NE OLACAK BU ÇİFTÇİNİN HALİ AYLARDIR TRAKTÖR SATAMIYORUZ,ALLAH HEM ÇİFTÇİMİZİN HEM BİZ GALERİCİLERİN YARDIMCIMIZ OLSUN.SELAMLAR