4
Mayıs
2024
Cumartesi
ŞANLIURFA

Çiftçi'den referandum yorumu

KARAKÖPRÜ BELEDİYE BAŞKANI NİHAT ÇİFTÇİ REFERANDUMU DEĞERLENDİRDİ

Türkiye geneli sonuçların "Evet" çıkması tüm yurtta olduğu gibi Karaköprü beldesinde de sevinçle karşılandı. Türkiye genelinde yapılan 12 Eylül referandum seçimlerinde ilk beşe giren iller arasında bulunan Şanlıurfa, yüzde 94.4'lük bir oranla beşinci sırada yer aldı.

Şanlıurfa Karaköprü Belde Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, yapılan referandum sonuçlarını değerlendirerek, milli iradenin sandığa yansıdığını söyledi.

Başkan Çiftçi, "Öncelikle sonucun başta Türkiye, Şanlıurfa ilimize ve beldemiz olmak üzere herkese hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Yapılan seçimler güvenli ve huzurlu bir şekilde geçmesi bizi sevindirmiştir. Bu konuda emeği geçen herkese minnettarız. Halkımız demokratik sınavını vererek iradesini sandığa yansıtmıştır. Bizde başından beri Evet'i destekledik gerek hukukun üstünlüğüne gerekse bireylerin anayasal olarak haklarının güvence altına alınacağını vatandaşlara sürekli anlattık. Bu konuyla ilgili hiçbir zaman siyasi boyutuna bakmadık sonuçta referanduma sunulan anayasal bir metindi bu, vatandaş açısından getirmiş olduğu haklardı. Biz çalışmalarda sürekli vatandaşların haklarını ilgilendiren konuları irdeledik. Sonuçların ilimiz açısından hak ve hukukların ve özgürlüklerin genişletilmesi açısından büyük bir kazanç sağlamıştır ve milli irade sandığa yansımıştır" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Eylül 2010 Salı 11:06:05
Güncelleme :14 Eylül 2010 Salı 17:49:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?