5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Çiftçilere tarım makinesi

Kırsal Kalkınma Yatırımlarını Destekleme Programı (KKYDP) çerçevesinde çiftçilere verilmesi planlanan yüzde 50'si hibe tarım makineleri GAP çiftçisine törenle dağıtıldı.

Şanlıurfa'da yapılan törene Vali Nuri Okutan'ın yanı sıra çok sayıda davetli katıldı. Törende konuşan Vali Okutan, "Bu ülkede tarım olmazsa olmazımızdır" diyerek, makine ve ekipman alımlarını desteklemek amacıyla uygulamanın başlatıldığını, bir diğer hedefin tarımsal faaliyetler için geliştirilen yeni teknolojilerin çiftçiler tarafından kullanımın yaygınlaştırılması olduğunu söyledi.

Vali Okutan, GAP çiftçisinin tarımda değişik ve çeşitli ürünler yetiştirmesi gerektiğini belirterek, "Dededen kalma yöntemlerle tarım yapılmasın. Teknolojinin bizlere sunduğu imkanlardan sonuna kadar faydalanmalıyız. GAP çiftçisi ürünü çeşitlendirmelidir" dedi.

Tarım İl Müdürlüğü başta olmak üzere hükümetin yaptığı gibi kendilerinin de her konuda destek olacaklarını kaydeden Okutan, "Hükümetimiz, zor şartlarda ve bedenen çalışan çiftçilerimizin işlerini kolaylaştırmak ve üretim maliyetlerini düşürerek uluslararası düzeyde rekabet edebilir bir düzeye getirmek için makine ve ekipman alımlarının desteklenmesini kararlaştırdı.

Makine ve Ekipman, Alımların Desteklenmesi Programı kapsamında başvuruları kabul edilen proje sahipleri ile Tarım İl Müdürlükleri arasında hibe sözleşmesi imzalanmasından sonra makinelerini şimdi alıyorlar. Ben de şu anda devletin bir Valisi gibi değil bir çiftçi olarak sizlerin arasındayım. Sizlerin sıkıntılarını çok iyi bilirim. GAP'ı çeşitli ürünler yetiştirerek yemyeşil bir hale getireceğiz" diye konuştu.
Vali Okutan daha sonra çiftçilere yüzde 50 hibe ile dağıtımı planlanan tarım makinelerini çiftçilere dağıttı. Vali Okutan daha sonra saha içersinde bulunan bir traktöre binerek tur attı.

Şanlıurfa Tarım İl Müdürü Abdullah Keskin ise, Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı Çerçevesinde Makine ve Ekipman, Alımların Desteklenmesi Tebliğinin 2 Mayıs 2008 tarihinde Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdiğini ve tebliğin belirlenen iller dahilinde kırsal alanda ekonomik ve sosyal gelişime katkı sağlamak için belirlendiğini söyledi. Keskin, "Bakanlığımız tarafından oluşturulan çiftçi kayıt sistemine kayıtlı olmak şartıyla; gerçek ve tüzel kişiler destekleme kapsamında olan makine ve ekipmanlardan sadece bir tanesi için başvuru yapabilecekler" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 12 Temmuz 2009 Pazar 13:49:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?