5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Çiftçinin haciz korkusu

Türkiye genelinde özellikle de Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yaşanan kuraklık, bölge çiftçisini haciz ile karşı karşıya getirdi. Kuraklıktan zarar gören Şanlıurfalı çiftçiler, özel bankalara olan kredi borçlarını ödeyemediklerini söylediler.


Kuraklıktan dolayı mağdur duruma düşen Şanlıurfalı çiftçiler, Ziraat Bankası'ndan traktör için kredi alamadıklarından dolayı özel bankalara başvurduklarını söylediler. Çiftçiler, bu yıl mahsul kaldıramadıkları için de kredi borçlarını ödeyemediklerini belirttiler.


Hilvan ilçesine bağlı Küçükgölcük çiftçilerinden Salih Katı, "Özel bir bankadan traktör için kredi aldım. Fakat bu yıl kuraklık olduğu için mahsul kaldıramadık. Bu yüzden kredi borcumu ödeyemiyorum. Banka müdürüyle görüştük, 2 aya kadar kredinin ilk taksiti olan 21 bin YTL, ardından diğer taksitleri ödemem gerekiyor. Bankamız, borçlarımızı ertelemezse ben ve benim gibi mağdur durumda olan pek çok çiftçinin traktörlerine, evlerine, arabalarına haciz gelecek. Ne yapacağımızı bilemiyoruz. Kredi borçlarının erteleneceği Başbakan tarafından açıklandı. Bu borçların özel bankalar için de geçerli olmasını bekliyoruz. Ziraat Bankası'na olan borçların ertelenmesi kanunu bir an önce hayata geçirilsin" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 20 Temmuz 2008 Pazar 12:25:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?