30
Nisan
2024
Salı
ŞANLIURFA

Çiftçinin 'mayın' bekleyişi

Şanlıurfalı çiftçiler, 200 kilometre uzunluğundaki Suriye sınırında bulunan mayınlı arazilerin temizlenmesini bekliyor. Şanlıurfa Ziraat Odası Başkanı Halil Dolap, mayınlı arazilerin işsizlere iş imkanı olduğunu ifade ederek, buraların değerlendirilmesinde bütün kurumların ortak bir çalışma yürütmesi gerektiğini söyledi.

Türkiye’nin Suriye sınırında bulunan yaklaşık 30 bin 600 hektarlık mayınlı arazinin temizlenme çalışması bölge çiftçisini mutlu etti. Özellikle Suriye ile en uzun sınıra sahip olan Şanlıurfa’da çiftçiler, buraların bir an evvel temizlenerek tarıma açılmasını bekliyor.

Şanlıurfa Ziraat Odası Başkanı Halil Dolap, toplam 30 bin 600 hektarlık mayınlı arazinin temizlenmesinin ülke ekonomisine 50 milyon dolar katkı sağlayacağını söyledi.

Şanlıurfa’da bulunan 200 kilometre uzunluğundaki mayınlı arazinin toplam miktarının 10 bin hektarı kapsadığını vurgulayan Dolap, "Mayından temizlenen alanlarda organik tarım yapılması hedefleniyor. Ancak bizim isteğimiz buralarda yapılacak çalışmalar konusunda biz çiftçi temsilcilerinin de görüşleri alınmalı. Buralarda ortak bir iş birliği yapılarak gerçek üretim yapacak işsizler yerleştirilmeli ve ülke ekonomisine faydalı projeler yapılmalı" dedi.

Yıllardan beri Suriye’nin kendi tarafından bulunan arazileri işlediğini; ancak Türkiye’de bulunan bölümün boş bekletilmesinin ekonomiye zarar verdiğini kaydeden Dolap, temizlik çalışmalarının tamamlanmasıyla bölgede önemli bir çalışma ortamının sağlanacağını kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Mayıs 2005 Çarşamba 16:48:06
Güncelleme :18 Mayıs 2005 Çarşamba 16:58:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?