5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Çiftçinin yeni hükümetten beklentileri

Akçakale ilçesinde çiftçiler, kurulacak yeni hükümetten teşviklerin artırılmasının yanı sıra mazot, gübre ve tohum fiyatlarının aşağı çekilmesini istiyor.


Akçakale Ziraat Odası Başkanı Hamet Topdemir, yaptığı açıklamada, çiftçilerin yeni kurulacak hükümetten beklentilerini açıkladı. Taban fiyatını az bulduklarını ve kuraklık yüzünden çiftçilerin zor günler geçirdiğini belirten Topdemir; mazot, gübre ve tohum fiyatlarının aşağı çekilmesi ve teşviklerin artırılmasının yanı sıra Şanlıurfa bölgesinin kuraklık kapsamına alınmasını istedi. Girdi fiyatlarının yüksek olmasından dolayı çiftçilerin yeteri kadar kar elde edemediğini ileri süren Topdemir, Harran Ovası'nda tarım sektörünün kalkınabilmesi için yeni ürün deseninin çeşitlenmesi, teşvik edilmesi ve desteklemesi gerektiğini kaydetti.


Akçakale Ovası'nda yeraltı sulama sistemleri döşendiği halde su bırakılmayan 32 bin dekar tarım alanının bulunduğunu hatırlatan Topdemir, "Bu soruna çözüm bulmak için yetkililerle gerekli yazışmalar yaptığımız halde halen bir arpa boyu mesafe alınmadı. Bölgede yaşayan çiftçilerimiz çok sıkıntılı, bu sorunu çözmek için yetkilileri göreve davet ediyoruz" dedi.


Topdemir, sözlerini şöyle tamamladı: "GAP'ta elle tutulur yeni şeyler bekliyoruz. Özellikle küresel ısınmanın etkisini kırmak için ağaçlandırma çalışmalarına ağırlık verilmelidir. Gerekirse ziraat odalarına fidan verilerek bu işe öncülük edilebilir. Bölgemizdeki çorak görüntüyü yeşile çevirmeliyiz. Bu anlamda her türlü işbirliğine hazırız."

İHA
Yayın Tarihi : 3 Ağustos 2007 Cuma 10:19:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?