30
Nisan
2024
Salı
ŞANLIURFA

Çiftçiye 70 bin zeytin fidanı

Şanlıurfa’da zeytinciliği geliştirmek için Valilik ve Tarım İl Müdürlüğü tarafından başlatılan proje kapsamında çiftçilere zeytin fidanı dağıtıldı. Zeytin fidanlarının dağıtımı, Vali Şemsettin Uzun ve Tarım İl Müdürü Mehmet Altun tarafından yapıldı.

Vali Şemsettin Uzun, bölgede zeytinciliği geliştirmek istediklerini belirtirken, Tarım İl Müdürü Mehmet Altun, 5 dekarlık alanda toplam 500 adet zeytin bahçesi tesis edeceklerini açıkladı.

Şanlıurfa Valiliği ve Tarım İl Müdürlüğü’nün girişimleri sonucu alınan 70 bin fidan, bugün Hüsnü Yusuf Gökalp Tesisleri’ne müracaat eden üreticilere dağıtıldı.

1 YTL’si Özel İdare Müdürlüğü’nden, 1 YTL’si de vatandaşlardan karşılanmak üzere 2 YTL’ye mal olan zeytin fidanları, Vali Şemsettin Uzun ve Tarım İl Müdürü Mehmet Altun tarafından dağıtıldı.

Zeytin fidanlarının dağıtım töreninde konuşan Vali Şemsettin Uzun, hem Şanlıurfa’yı yeşillendirmek, hem de zeytinciliği geliştirmek için böyle bir çalışmaya başladıklarını söyledi. Zeytincilik projesinde hedeflerinin 100 bin fidan dağıtımı olduğunu, ancak yeteri kadar fidan bulamadıkları için 70 bin fidanda kaldıklarını belirten Vali Uzun, "Sizleri zeytincilik konusunda desteklemek için projeyi uygulamaya soktuk. Zeytin fidanları ücretinin yarısını biz karşılayacağız, yarısını sizden alacağız. Bu projemize olan ilgi bizi memnuniyettir" dedi.

Zeytin fidanlarının kıraç arazide yetiştiğini, fazla suya ihtiyacı bulunmadığını kaydeden Vali Uzun, gelecek yıl zeytinciliği geliştirme çalışmalarına devam edeceklerini ifade ederek, "Sizin kesenize 3-5 kuruş daha fazla girerse, biz bundan çok mutlu oluruz" diye konuştu.

Uygulamaya konulan zeytincilik projesiyle Şanlıurfa’da 500 adet zeytin bahçesi tesis edileceğini belirten Tarım İl Müdürü Mehmet Altun, "Şanlıurfa’da 326 hektar alanda zeytin üretimi yapılmaktadır. 48 bin 855 adet meyve veren, 18 bin 354 adet de meyve vermeyen yaşta zeytin ağacı vardır. İlimizde zeytinciliği geliştirmek için 58 bin adet Gemlik, 12 bin adet de Nizip çeşidi olmak üzere toplam 70 bin adet zeytin fidanı proje kapsamında dağıtılmıştır. 2 bin 500 dekar alanda 5’er dekarlık toplam 500 adet zeytin bahçesi tesis edilecektir. Zeytin fidanlarının dağıtımını takiben çiftçilerimizin karşılaşabileceği her türlü sorunların çözümünde üreticilerimizin yanında olacağız" dedi.

Konuşmalardan sonra zeytin fidanları üreticilere dağıtıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Şubat 2005 Salı 16:15:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?