5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Çiftçiye GAP desteği

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ni geliştirmeyi amaçlayan GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı (BKİ), yöre çiftçisinin gelirini artırıcı projelerini sürdürüyor.

GAP kapsamında bulunan 9 ilde hayvancılık, meyvecilik, kümes hayvancılığı, arıcılık gibi çeşitli sektörlerde projeler üreten GAP BKİ, çiftçilere destek sağlıyor. GAP Bölge Kalkınma İdaresi Bölge Müdürlüğü'nden alınan bilgilerde, projenin yürütüldüğü bölgede, sulamaya geçilmesiyle birlikte üreticiler, topraklarından bir yerine üç ürün almaya başladı. Bölgedeki toprak sahibi kişilerin gelir düzeyinin hızla yükselmesiyle birlikte, toprağı olmayan kişilere yönelik çalışmalar da hız kazandı. Bölge hayvancılığını geliştirmek ve çiftçilere alternatif bir sektör oluşturmak için geçen yıllarda farklı köylerde koyun ve koç verildi.

GAP İdaresi'nin koordinesinde yürütülen çalışmalarla başta meyvecilik, arıcılık, mantarcılık ve su ürünleri gibi konularda eğitim verilerek destek sağlandı. Bölgede meyveciliği geliştirmek için meyve fidanı, arılı kova dağıtıldı, alabalık ve sazan üretiminin yanı sıra, kümes hayvancılığı, mantarcılık gibi konularda birçok kişiye ulaşıldı. Yapılan bu çalışmalarla bölgede topraksız köylülerin gelir getirici ve üretime yönelik alanlara kaydırılarak, bölgede gerek tarımda gerekse hayvancılıkta gelişme sağlandı.

GAP Bölge Kalkınma İdaresi Bölge Müdürlüğü yetkilileri, bölgede sulama alanı dışında kalan yerleşim yerlerinde yaşayan çiftçilere destek olmak için başlatılan çalışmaların başarıyla devam ettiğini belirttiler. Yetkililer, bölgede yaşayan insanlara yönelik projelerin devam edeceğini kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Şubat 2008 Çarşamba 12:07:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?