4
Mayıs
2024
Cumartesi
ŞANLIURFA

Çiftçiye pamuk uyarısı!

ŞUSİAD'DAN ÇİFTÇİYE PAMUK UYARISI

Şanlıurfa Sanayici İşadamları Derneği (ŞUSİAD) Başkanı Fethi Baytekin, Organize Sanayi Bölgesi'nin alt yapı konusunda problemleri olduğunu söyledi.

ŞUSİAD Başkanı Fethi Baytekin, 1. Organize Sanayi Bölgesi'nin alt yapısının içler acısı olduğunu anlattı. 186 işletmenin aidatlarını tam olarak ödediklerinden emin olduğunu belirten Baytekin, şöyle konuştu: "İdare bu aidatları topluyor. Toplanan aidatlar yatırımcıya ne yol ne su ne de elektrik olarak dönüyor. Bu durum, 1. Organize Sanayi Bölgesi'nin girişinde belli oluyor. Hiçbir araç oradan geçemiyor. Yol diye bir şey kalmamış. Yöneticilerin ve idarecilerin bir an önce buna çözüm getirmesi gerekiyor."

2. Organize Sanayi Bölgesinin büyük umutlarla alt yapısını yaptıklarını anlatan Baytekin, şunları söyledi: "Şimdi bu seviyeye getirdik. Beklentimiz yurt dışında bölgemizin dışındaki yatırımcılardır. Bugün geldiğimiz durumda beklentilerimizin karşılığını bulamadık. Bunun da tek sorumlusu 2. Organize Sanayi yönetimidir. Çeşitli uyarılarda bulunduk. Fakat yönetim çıtayı yüksek tuttu. Nedeni burasının bir cazibe bölgesi olmasıdır. Bugünkü duruma bakıyorum 53 parselimizden 11'i tahsis edilmiş. Organize Sanayi Bölgesi bana göre cazibesini kaybetmiştir."

ŞUSİAD Başkanı Fethi Baytekin, endüstri bitkisi olan GAP'ın göz bebeği pamukta da çiftçiyi uyardığını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu yıl pamuk çok kıymetli. Satış yapılırken çok dikkat edilmesi gerekiyor. İhtiyaç fazlası satış yapmasınlar. Daha önceki açıklamam da presli pamuğun fiyatı 3 bin 900 iken şimdi fiyatı 4 bin 200 TL'ye çıkmıştır. Bunun 5 bin TL'ye çıkma ihtimali yüksek. Çiftçi arkadaşlarımızın Ocak ayını beklemelerini tavsiye ediyorum. Çiftçilerimizin pamuklarını güvendikleri depolar ve fabrikalarda saklamalarını istiyoruz. Bu konulara dikkat etsinler."

İHA
Yayın Tarihi : 27 Ekim 2010 Çarşamba 14:11:01
Güncelleme :27 Ekim 2010 Çarşamba 21:09:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?