30
Nisan
2024
Salı
ŞANLIURFA

Çiftçiye yeni sulama makinası

Güneydoğu’da tarım alanlarında yanlış sulamadan kaynaklanan, çoraklaşma ve drenaj sorununa çözüm getirecek olan "Tamburalı Sulama Makinesi" Harran Üniversitesi Eyyübiye Kampüsü’nde Şanlıurfalı çiftçilere tanıtıldı.

Eyyübiye Kampüsü Hüseyin Apan Konferans Salonu’nda yapılan tanıtım törenine, Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Uğur Büyükburç, GAP Bölge Kalkınma İdaresi Bölge Müdürü Rafet Yılmaz, Harran Üniversitesi öğretim üyeleri ve çiftçiler katıldı.

Prof. Dr. Uğur Büyükburç, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin dünyanın en büyük barajlarından birini Şanlıurfa’da inşa ettiğini belirterek, "1990’lı yılların ortalarına doğru ilk kez Harran Ovası’na su verilmeye başlandı. Ancak aradan geçen sürede yapılan bazı yanlışlıklar yüzünden toprak yapısında tuzlanma gibi önemli sorunlar ortaya çıktı. Bugün Haran Üniversitesi Ziraat Fakültesi Makine fabrikamız tarafından üretilen tamburalı sulama makinesi fazla sulamanın önüne geçerek tuzlanma gibi sorunların önüne geçiyor. Bu makine dengeli bir sulama sağlıyor. Fabrikamız tarafından üretilen bu makine maliyetine satıyoruz. Çiftçilerin mutlaka almalarını tavsiye ediyoruz" dedi.

GAP Bölge Kalkınma İdaresi Bölge Müdürü Rafet Yılmaz ise "Su ve toprak kaynaklarının korunması, çiftçilerin refahının artırılması, kaynakların ve kalkınmanın sürdürülebilir kalkınması için çiftçilerimizi teknoloji ile tanıştıran ve kullanımında rehberlik eden Harran Üniversitesi Makine Mühendisliği Fakültesi’ne teşekkür ediyorum" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Mart 2005 Cuma 15:39:47
Güncelleme :26 Mart 2005 Cumartesi 21:42:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?