5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Ciğercilerin Ramazan mesaisi bitti

Her yıl Ramazan ayında binlerce kilo sakatatın tüketildiği Şanlıurfa'da bu yıl da ciğerciler, seyyar tezgahlarını müşterilerinin hizmetine sundu.

Şanlıurfa'da bu yıl belediyenin sıkı denetimleri ile daha temiz ve sağlığa uygun bir hizmet sunan ciğerciler, Ramazan ayının bitmesiyle tezgahlarını toplayarak işyerlerine döndü.

Bahçelievler Cengiztopel Caddesi civarında her yıl seyyar ciğer ocağını açan ciğerciler, Ramazan ayında her gece iftardan sahura kadar, kuzu ciğeri ve kuzu fitil etinden kuşbaşı kebap yaparak halka hizmet ettiklerini ve müşterilerinin memnuniyetinin bu yıl kendilerini de memnun ettiğini söyledi.

Ciğerci ustası Kadir Çoban, "Ramazan ayının bitmesiyle bir çok ciğerci kendi normal işyerlerine döndü. Bizim yerimiz sabittir. Hizmetimize kendi yerimizde devam edeceğiz. Ben yıllardır bu işi yapıyorum. Asla dondurulmuş sakatat kullanmıyorum, ürünlerimiz günlük olup Şanlıurfa'da belirli esnaftan alışveriş yapıyorum. Fiyatlarımız ortalama bir dürüm ciğer 4 TL'dir. Tüm müşterilerime ve Şanlıurfalı hemşerilerime teşekkür ederek bayramlarını tebrik ederim" dedi.

Bu arada, kebap yemeye gelen müşterilerden Ömer Kaya ise "Her yıl Ramazan ayında iftarla sahur arası kuzu etinden kuşbaşı kebap yemeyi alışkanlık haline getirdiğini belirtti. Kaya, bu işin Ramazan gecelerinin değişmez bir alışkanlığı Şanlıurfa'da artık bir kültür bir gelenek haline geldiğini belirterek, sağlığa uygun olan yerlerin tercih edilmesi gerektiğini söyledi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 23 Eylül 2009 Çarşamba 10:07:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?