5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Çin malı oyuncaklara büyük ilgi

Ramazan ayında ilahi okuyan bebek satışlarında artış oldu.

Oyuncak üretimi ve ucuzlukta rakip tanımayan Çin'den ithal edilen dua, ilahi okuyan ve disko yapan oyuncak bebekler, Şanlıurfa'da büyük ilgi görüyor.

İki adet kalem pille çalışan oyuncak bebek, düğmesine basıldığında Türkçe olarak ''Allah'ım, annemi, babamı ve tüm ailemizi birbirimize bağışla. Sağlıklı, huzurlu ve mutlu uzun ömürler ver. Yurdumda ve dünyada tüm insanlar sevgi ve barış içerisinde yaşasın. Amin'' diyor.

Çin malının icadı olan sakallı ve sarıklı bebeğin disko yapması ise izleyenleri gülmekten kırıp geçiriyor. Oyuncak bebeklerin ilahi okuması ve konuşması, çocuklara yönelik bir şarkının melodisiyle son buluyor. Rap yapan bebekler de ilgi görürken, en çok ilgi gören Elif bebek sağ eli sıkıldığı zaman İhlas, sol eli sıkıldığında Sübhaneke, göğsüne basıldığı zaman Fatiha'yı okuyor. Sağ ayağı sıkılınca Türkçe dua eden, sol ayağı sıkıldığında ise Türkçe ilahi okuyan oyuncak bebek, "Anneciğim" ve "Babacığım" da diyebiliyor. Oyuncağın ithalatını ve dağıtımını yapan Torutoys Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Toru, her Ramazan ayında bu bebeklerin satışlarında artış olduğunu söyledi.

Torutoys satış elemanı Levent Tokgöz ise, Ramazan ayında özellikle dört oyuncak çeşidinin rağbet gördüğünü belirtti. Çin'de yaptırılarak Türkiye'ye getirilen bebekler arasında en çok ilahi eşliğinde dönen semazenler, hareketli hoca, türbanlı bebek ve dua okuyan Elif bebeği sattıklarını ifade eden Tokgöz, her yaştan herkese hitap etmek için oyuncak fiyatlarını 5-30 TL arasında tuttuklarını kaydetti.
 

İHA
Yayın Tarihi : 28 Ağustos 2009 Cuma 11:05:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?