5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Cinayetin ardından

Şanlıurfa'da, Harran Üniversitesi Araştırma Görevlisi Hasan Almaz'ı silahla vurarak öldürdüğü iddia edilen Leyla Y. adliyeye sevk edildi. 

2 çocuk annesi genç kadın, dün işlediği korkunç cinayetin ardından geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye getirildi. Basın mensupları sivil bir polis aracıyla adliye getirilen şüpheli kadının görüntüsünü almak için büyük uğraş verdi. Genç kadın ilk ifadesinde evli, iki çocuk annesi olduğunu ve Hasan Almaz'ın kendisi hakkında dedikodu yaptığını, bu sebeple öldürdüğünü ileri sürmüştü. Polis yaptığı soruşturma sonucunda, genç kadının araştırma görevlisiyle zaman zaman mesajlaştığını ortaya çıkardı. 

Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube ekipleri görgü tanıklarının ifadesi doğrultusunda, katil zanlısını kısa sürede yakalamış genç kadın ilk ifadesinde evli, iki çocuk annesi olduğunu, Hasan Almaz'ın kendisi hakkında dedikodu yaptığını, bu sebeple öldürdüğünü ileri sürmüştü. 

Leyla Y.'nin ifadesinde bir kütüphanede tanıştığı Almaz'la aşk yaşadığı ve bunun da kocası tarafından duyulduğunu söylediği iddia edildi. Araştırma görevlisiyle sürekli olarak cep telefonundan mesajlaştığı ileri sürülen ve olayın duyulmasının ardından kocasıyla tartışan genç kadının Almaz'ı arayarak, "Beni aldattın. Tılfındır Parkı'na gel konuşalım, bu işe bir çözüm bulalım" dediği öne sürüldü. arkadaşlarına olayı anlatan Almaz'ın "Gidip de bu işi bitireyim artık. Beni telefonda çok taciz ediyor. Beni
öldürecekse öldürsün. Eğer ölürsem beni Davut'un yanına gömersiniz" dediği ifade edildi. 

3 arkadaşıyla birlikte Tılfındır Parkı'na giden Almaz'la karşılaşan ve üzerinde çarşaf bulunan kadının silahıyla Almaz'ın arkadaşlarını tehdit ettiği ardından araştırma görevlisine 6 el ateş ettiği belirtildi.Almaz'ın ölümüyle ilgili olarak gözaltına alınan Leyla Y. ve olaya aracılık ettiği iddia edilen Z.A. isimli kadının savcılıktaki sorgulamaları sürüyor.

iha
Yayın Tarihi : 24 Aralık 2008 Çarşamba 17:22:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
tuana IP: 88.225.243.xxx Tarih : 1.01.2009 13:41:45

öncelikle saygıdeğer canım hocam bu işe nasıl bulaştınız gerçekten inanamıyorum kafayı yiyecem.sizin nekadar iyi bir insan olduğunuzu biliyorum.nasıl anlamış değilim.leyla yücel hocamı tanımadan yargılamayın.ben leyla yüceli tanıyorum çok iyi bir insandı.inşaallah az cezayla kurtulur.ailesine ve biz öğrencilerine sabır diliyorum.tabi o üç çocuk ne olacak yaaaa çıldıracam.allahını seven iki taraf içinde kötü yorum yapmasın.allah sizin yardımcınız olsunn.