5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Çoban Aslan'ın kitap yürüyüşü

Şanlıurfa'da çobanlık yapan bir vatandaş, insanlara kitap okuma alışkanlığını kazandırmak amacıyla bir poşet dolusu kitapla Ankara'ya yürümek için Şanlıurfa'dan yola çıktı.


4 çocuk babası Ahmet Aslan, 10 yıl Konya'da çobanlık yaptıktan sonra "İdil" isimli şiir kitabını çıkararak memleketi Şanlıurfa'ya döndü. 38 yaşındaki Aslan, kitap okumanın faydalı olduğunu göstermek amacıyla bir poşet kitapla yaya olarak Ankara'ya gitmek için yola koyuldu. Aslan, Orhan Veli'nin kitabını okuyarak yürümeye başladı.


Böyle bir yürüyüşü Türkiye'de kitap okuma oranının azlığına dikkat çekmek için gerçekleştirdiğini belirten Aslan, "Kitap okumaya özendirme yürüyüşü diye düşünüyorum. Bana göre bu, tek kişilik bir kültür devrimidir. Bu adımları Şanlıurfa'dan atıyorum, böylece ışığın doğudan yükseldiğini gösteriyorum. Benim asıl amacım kitap okumanın gündeme gelmesidir. Ankara'ya kadar kitap okuyarak gideceğim. Yolculuğum boyunca elimde kitap olmadığını görenler beni görüntüleyebilir. Ben o zaman hata yaptığım yere dönüp yeniden yürümeye başlarım. Bu benim ikinci kitabım. Kitabımı paylaşmaya çalıştığım insanlar beni yanılttı. Şu anda arkamda bulunan Şanlıurfa tabelasından başka kimsem yok. Türkiye'de çok dizi izleniyor. Yani bir televizyon ekranımız var ve bu evlerimizi adeta cezaevine çevirdi. İnsanlar dizilere mahkum oldu. Ekranlar aracılığıyla adeta müebbet hapse mahkum edildik. Ben bunu da protesto ediyorum. Günde yaklaşık 20 kilometre yürüyeceğim. Yaklaşık 40 günde Ankara'da olacağım. Aslında ben yürümeyeceğim, kitaplar beni yürütecek. Herkese kitap okuma alışkanlığını kazandırmak istiyorum" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 18 Ocak 2008 Cuma 12:08:21
Güncelleme :18 Ocak 2008 Cuma 12:13:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?