3
Mayıs
2024
Cuma
ŞANLIURFA

Çocuğuyla sokakta kaldı

ŞANLIURFA'DA YÜREKLERİ BURKAN DRAM

Şanlıurfa'da ev sahibinin kendilerini evden atmasıyla, kendilerini bir okul duvarının dibinde bulan aile, geceyi kaldırım taşlarında sabahlatıyor.

Şanılurfa'lı ailenin dramı, adeta yürekleri yakıyor. Kocası 2 yıl önce ölen Nezaket Topal, tek çocuğunu sokaklarda büyütmeye çalışıyor.

Ev sahibi tarafından sokağa atılan anne ve oğlu kaldırım taşlarında sabahlıyor. Geceyi sokakta geçiren anne ve oğluna kimse sahip çıkmıyor.

Eşi 2 yıl önce bir kaza sonucu ölen Nezaket Topal, başlarından geçen olayları şöyle dile getirdi. "9 yaşındaki çocuğum ile Süleymaniye Mahallesinde bir evde yaşıyordum. Oturduğumuz evin kirasını ödeyemeyince ev sahibi bizi dışarı attı. Gittiğim bütün kapılar yüzüme kapandı. Şanlıurfa'da sokaklarda kaldık. Ne akrabalarımdan ne de herhangi bir kurum veya kuruluştan hiçbir yardım görmedik. İki gündür bir okulun duvarının dibindeki kaldırımda yatıp kalkıyoruz. Ben ve oğlum birlikte perişan durumdayız.

Hayırsever kişi ve kurumlara sesleniyorum. Çocuğuma sahip çıksınlar. Eğer çalışabileceğim bir işim olursa seve seve çalışırım. Yeter ki bu imkan tanınsın. Oğlum için her şeyi yaparım yeter ki okusun. Şanlıurfalılar iyi insandır yardım ederler. Dün gece yatacağımız yer yoktu. Polisleri aradım. polisler geldi bizlerle ilgilendi ve dün geceyi bir karakolun nezarethanesinde geçirdik bu gece ne yapacağımızı bilmiyoruz. Son çare kalacak bir yer bulamasak yine polisleri arayacağım ne olur bir çare bulun" dedi.

Okula gitmeyen 9 yaşındaki Müslüm Topal ise "Maddi sıkıntılar ve babasızlıktan dolayı okula gidemedim. Okuma yazma bilmiyorum. Vali amcadan yardım istiyorum. Bende herkes gibi okula gitmek istiyorum, Büyük adam olup anneme bakmak istiyorum" diye konuştu.

Mahalle sakinleri ise "Gelip geçen herkes bu durumu görüyor. Bu ailenin durumu da belli, bir tane ev kiralayacak durumları yok. Ev sahibi bütün eşyaları toplayıp buraya attı. Şimdi bu aile ne yapsın. Valilikten Emniyete kadar herkesin bu durumdan haberi var. Bu gördüklerimize yürek dayanmıyor. İmkanım olsaydı bütün eşyaları toplar evime götürdüm. Günlük 5 TL elime geçiyor. Daha fazla olsa elimden geldiği kadar yardım ederim bunların bu haline dayanamıyorum. Vatandaşta bunu kimse görmüyor mü? Öyle olur mu? herkes sanki sinemadır seyrediyor. Bir kadın çocuğuyla birlikte dışarı atılır mı? Yetkililer sahip çıksın. Biz bir gün iki gün sahip çıkarız. Nereye kadar gidecek bu ailenin durumu" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Ekim 2010 Perşembe 13:58:02
Güncelleme :7 Ekim 2010 Perşembe 15:26:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?